Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boci piskótatekercs

Boci piskótatekercs
Boci piskótatekercs
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs a sütinek semmi különös története, csak a paprikás krumpli után olyan jól esett volna valami édesség, és ez sütéssel együtt 30-35 perc alatt kész van, gyorsan ki is hűl, és már meg is lehet kenni egy kis lekvárral.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vagy akár ha nagyon ráérünk, keverhetünk hozzá bármilyen pudingos-vajas krémet is, és akár fatörzstortához is felhasználható a tészta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsit kizsírozzuk, majd lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába beleteszünk 3 ek cukrot, az olajat és a vizet, alaposan kikeverjük őket.
  3. Ha már jól kikevertük, akkor hozzáadjuk a 6 ek lisztet és a sütőport, és azzal is jól elkeverjük.
  4. A tojások fehérjét félig felverjük, és hozzáadjuk a maradék 3 ek cukrot, és kemény habot verünk belőle, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztes masszába.
  5. A tészta felét kb. 2 cm kihagyásokkal a tepsibe csorgatjuk.
  6. A másik felébe belekeverjük az átszitált csomómentes kakaót, és az üresen hagyott sávokba öntjük.
  7. Mikor kisült és kihűlt, megkenjük baracklekvárral vagy éppen, amilyen van otthon, és szorosan feltekerjük a csíkokkal megegyező irányból kezdve, külsejét megszórjuk porcukorral, és már szeletelhetjük is.
  8. Pillekönnyű, puha tészta lesz belőle, ami nem fog megtörni a feltekerés közben.
  9. Sütési idő opcionális: sütő típusától is függhet.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x35 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 959
elküldve: 4
receptkönyvben: 358
elkészítve: 13/24
Facebookon megjelent: -

szakács

pufinlekvár

Mióta szakács: 2011.03.06.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros bocis piskótatekercs, tarka piskóta lekvárral

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Wed, 2012-04-04 09:49

Szia!
Bátran fogj hozzá, nem lehet elrontani. Én a 40cm x 35 cm-es gáztepsiben szoktam sütni, hogy elég vékony legyen a feltekeréshez.

rekamer
rekamer / rekamer Wed, 2012-04-04 19:02

Nagyon köszönöm a gyors választ, és a megelőlegezett bizalmat! Holnap lesz a napja, hogy megcsinálom! Mivel nem vagyok egy kifejezett cukrászmester, sőt, ha elkezdek gondolkodni egy süti sütése közben, akkor az egyenlő a tuti bukással, ezért majd mindenképpen követem a receptet... de ha elrontom, az biztos nem a recept hibája ;D Majd megírom, hogy sikerült!

rekamer
rekamer / rekamer Fri, 2012-04-06 12:58

Hát valamit elronthattam, és biztos, hogy nem a recept hibája, de nekem bizony megtört a tészta, ettől függetlenül ízre valami isteni finom, és most fóliába csavarva pihen a hűtőben, hátha összeérik :D Nem is én lennék, ha a legegyszerűbb sütit sem rontanám el :D :D

csillaguniverzum
csillaguniverzum Sat, 2016-01-09 22:00

Szia, én a tekercses sütiknél, hogy ne törjön el a tésztája, enyhén nedves konyharuhába csavarom, úgy hagyom kihűlni. Majd óvatosan kitekerem utána, és bele a töltelék, majd gyorsan visszatekercselem. Még nagyimtól tanultam ezt a trükköt. remélem segítettem.

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Fri, 2012-04-06 21:01

Szomorú vagyok hogy megtört a tésztád! Nem tudom mi lehetett a bibi, én a múlt héten kettőt is sütöttem belőle, egy barna csíkost mint a képen, és egy piros csíkost, de nem tört meg egyik sem a feltekerésnél. Még az jutott eszembe, hogy nem hagytad-e a kihűlés után sokáig megkenetlenül a tésztát kiterítve, hogy nem-e szikkadt meg túlzottan és azért tört meg( a piskóta szokott ilyet csinálni). Én a sütőből mikor kiveszem, kb 25-30 percet hagyom hűlni (van mikor még kicsit enyhén langyoskás) és már kenem is meg.
Remélem azért nem ment el a kedved tőle és még egyszer megpróbálod. :) :)

rekamer
rekamer / rekamer Sat, 2012-04-07 08:05

Naná, hogy nem! Finom is volt, a fóliába tekerve összeért, és igazából, föltekerve egész jól összeállt. Nagy sikere volt, nemsokára megsütöm újra... nem is én lennék, ha sikerült volna elsőre :D

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 Sat, 2012-02-04 15:18

Szia Pufinlekvár!
Tegnap megcsináltam.
Nagy sikere volt mert hamar elfogyott.
sürrűn fogom csinálni. Mert ez valami istenni.
Köszi és szép napot.

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Mon, 2012-02-06 22:19

Szia mézecske!
Örülök a sikerednek!
Igen ez a piskótatekercs nálunk sem szokta megérni a másnapot, még aznap felfalja a család.

Veresribizke
Veresribizke Sun, 2011-08-14 14:38

Aaani, ha megengeded: a recept legelején szerepel, hogy kizsírozott, kilisztezett tepsibe kell csurgatni a tésztát, de mivel én nem szeretek túl sokat súrolni, én sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem meg. Igaz, ez egy rendkívül lágy tészta, a széleinél kicsit nehezebben jött le a papír, de mindent összevetve semmi gond nem volt ezzel a megoldással, részemről :)

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Sun, 2011-08-14 20:53

Szia Veresribiszke!
Örülök hogy ízlett a sütim. Saját találmány ez a tészta, mert eddig mindig megtört a tekercsem, és ezt sikerült kikisérleteznem.
Első alkalommal mikor készítettem én is sütőpapíroztam, de kicsit nekem is ragaszkodott a széléhez a tészta, majd amikor zsíroztam liszteztem, alig győztem megfordítani a tepsit fejjel lefelé, olyan gyorsan kipuffant belőle a tészta minden gond nélkül, és meglepő módon nem ragadt sehova úgy a tészta mint más tésztánál hogy sikálnom kellett volna, mert sikálni azt nagyon nem szeretek én sem.

Veresribizke
Veresribizke Wed, 2011-08-17 08:28

Köszi a tippet, akkor legközelebb nem ragaszkodom majd a sütőpapírhoz :) És az a legközelebb nincs is messze, mert imádta mindenki a sütit! Gratulálok ehhez a tésztához, mennyeire sikerült kitalálni! Zseni vagy :-D

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Wed, 2011-08-17 21:07

Köszi a gratulációt! :)
Mindig kisérletezgetek valamivel, na és vagy jó lessz vagy a kukába landol elsőre, de ez tényleg szuper jó tésztának sikerült.
Nálunk is pillanatok alatt elfogyott, nem kellett takargatni, ha 2 tekercs lett volna azt is felfalták volna.

Veresribizke
Veresribizke Sun, 2011-08-14 14:29

Most csináltam meg! Hát valami isteni!! Ez a tészta annyira könnyű és puha, hogy el sem hittem :) Szerintem ha el akartam volna törni, akkor sem sikerült volna :-D Nagyon egyszerűen, gond nélkül feltekerhető, és csodás az állaga! Mentettem :) Köszönjük!

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Sun, 2011-08-14 11:23

Nagyon guszta!
Az lenne a kérdésem, hogy a tepsibe teszel-e sütôpapírt, vagy vajazod-lisztezed?

mariah54
Ferencz Lajosné / mariah54 Sun, 2011-08-14 10:43

Nagyon mutatós és változatos kétszínű tésztából készíteni! Mentettem a receptet, meg fogom sütni! Köszönöm.

422
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
napraforgó olaj 2 ek
víz 3 ek
sütőpor 1 tk
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
sárgabaracklekvár 15 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál