Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzabogyólikőr

Bodzabogyólikőr
Bodzabogyólikőr
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly, karácsonyi ajándékként készítettem bodzabogyószirupból ezt a különleges, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető likőrt. Természetesen nem kell karácsonyig várni, aki kedvet kapott a bodzabogyó szirup főzéséhez, egy részéből könnyen előállítható a likőr is.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

 Megjegyzés:
A pálinkát vodkával helyettesíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bodzabogyószirupot egy 2 l-es, széles szájú üvegbe öntjük, hozzáadjuk a pálinkát, a vizet, a fűszereket, és lefedve  6-12 napig érleljük.
  2. Leszűrve kisebb üvegekbe töltjük. Kb. 1 l likőrt kapunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 10 167
elküldve: 6
receptkönyvben: 202
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 5 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bodzalikőr, likőr bodzabogyóból

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Siria
Siria Fri, 2014-07-25 14:04

Kedves Tündér!
Már harmadik éve készítem a szirupod receptje alapján ezt a likőrt is, de egyszerűen nem lehet belőle elég mennyiséget gyártani, mert olyan isteni!!! :) Jómagam néha sima alkohollal készítem - mivel úgy kevésbé érződik ki a pálinka íz - , rengeteg fűszerrel és szegfűborssal is kicsit megspékelve :)
Aki csak kóstolta, oda volt érte és még többet követelt... Nagyon szépen köszönöm ezt a remek receptet, hatalmas sikere van felénk! :)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2011-08-20 10:32

Kedves Tündér, még csak 3 napja érnek egyre jobban össze az ízek, de már a fele elfogyott. Mindig bajban vagyok ha koccintásra kerül sor, ugyanis alig van olyan alkoholos nedű, amit jóízűen tudok elkortyolgatni. Azért a pár korty pezsgőért nem bontok meg egy üveggel, a jó minőségű bor, ami nem húzza össze az ember száját és nem fáj tőle másnap a feje, nem olcsó mulatság, így szinte csak a gyümölcsös sörök maradnak a pakliban. De ez a likőr!!!! Apránként adtam hozzá a házi pálinkát (nem mertem megkérdezni édesapámat, hány fokos), így épp annyi került bele, hogy a domináns íz a gyümölcsé és a fűszereké maradjon. Van még pár liter bodzabogyólé eltéve, gyanítom likőrként fogják végezni! Ezer köszi!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Fri, 2010-12-31 00:21

Kedves Zsuzskabébi!
Pálinka, lehetőleg házi.(A tiszta szeszt vízzel kéne hígítani vagy kevesebbet használni belőle....)

zsuzskabébi
zsuzskabébi Thu, 2010-12-30 11:50

Kedves Tündér, én elkészíteném, csak nem világos, hogy tiszta szeszt kell-e használni, vagy házipálinkára értendő a pálinka? Megköszönném ha hamar tudnál válaszolni! Köszi, Zsu

403
szörp 5 dl
pálinka 2 dl
víz 2 dl
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 6 db
vaníliás cukor 1 csomag