Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzafánk

Bodzafánk
Bodzafánk
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár évvel ezelőtt bukkantam e nagy kincsre Szép Ilonka bodzafánkja néven. Azóta kötelező elkészíteni bodzavirágzáskor. Saját kezűleg szedem hozzá a bodzát, amiből jut az eperlekvárba, szárítok le télre teának, és hűtőbe is jut, így előidézi a hideg évszakban a tavasz varázsát. Természetesen másfélszeres adagnál lejjebb nem adom a porciót. Elkerülhetetlen siker érhető el vele. Szívesen ajánlom.

hozzávalók / 6 adag

  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 ek cukor
  • 2 tojássárgája
  • csipetnyi só
  • 8 tányér bodzavirág
  • sütéshez olaj

ajánlat

A tésztába dagasztható kevés pálinka / rum, így nem szívja magába az olajat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt futtatjuk.
  2. A hozzávalókkal jól összedolgozzuk, beledagasztjuk a lecsipkedett virágokat, majd letakarva a kétszeresére kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és egy közepes méretű fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
  5. Bodzás eperlekvárral kínáljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 793
elküldve: 4
receptkönyvben: 88
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilapipacs

Mióta szakács: 2012.07.03.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bodzavirágos fánk, mini bodzás fánk, bodzás minifánk

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Verocs80
Verocs80 Fri, 2013-05-17 11:54

Szia!
Kíváncsivá tettél, h mi készül/het fagyasztott bodzavirágból. Én is sok mindent fagyatok, de ezzel még nem próbálkoztam.
Köszi: Verocs!

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Fri, 2013-05-17 23:18

Kedves Verocs!

:-D
Most szembesítettél a bolondériámról.
Igazából ennek a fánknak és palacsintába valónak fagyasztom le.
Hogy miért?
Nem tudom.
:-)
Nyugodtan próbáld csak ki, ha másért nem, helyfoglalás kedvéért.
Most jókat kacarászok, mert szerintem a szárított is ugyanolyan jó lehet.

Szép álmot!
G.

Verocs80
Verocs80 Sat, 2013-05-18 13:38

Nem, nem is ugyanolyan jó a szárított! :-D Én is a fagyasztottra voksolok. És már egy dobozni bodza bent is van a fagyasztóban. Ja és fánk is készül! Nagyon köszi!

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Mon, 2013-05-20 12:16

Kedves Verocs80!

Ezek szerint érdemes fagyasztóba rakni a bodzát?
Igazából nincsenek ismereteim, csak a megérzésemre hagyatkoztam.
Jó sütögetést, szép Pünkösdöt!

G.

Tunderanyo
Tunderanyo Thu, 2013-05-16 20:13

Kedves Lilapipacs!
Még emlékszem arra,hogy gyerekkoromban mennyire szerettem a palacsintatésztába mártott és megsütött bodza virágot porcukorral megszórva.Amikor a lányaim kicsik voltak nekik is készítettem nagyon ízlett mindkettőjüknek.Úgy gondolom ez a fánk is ilyen,tehát ki fogom próbálni!Köszi a receptet.Legyen szép napod.
Tündi

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Thu, 2013-05-16 21:39

Kedves Tündi!

Képzeld, a mai nap desszertje rántott akácvirág formájában testesült meg.
:-)
Javaslom, próbáld ki ezt a finomságot is.
Köszönöm a szép emléket.
Örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésed!
Szép estét!

G.

Klari3
Klari3 Thu, 2013-05-16 12:20

Nagyon jól hangzik a bodzafánk.Évek óta készítem a szörpöt,amit az egész család szeret,sőt,lefagyasztom a virágot,így télen is tudok csinálni.Most a fánk lesz a soron,mindenképp ki fogom próbálni,köszi a receptet.