Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzaleves habgaluskával

Bodzaleves habgaluskával
Bodzaleves habgaluskával
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly Balaton környéki kirándulás alkalmával ettem bodzalevest. Gondoltam itt az ideje, hogy itthon is készüljön egy. Nagyon finom üdítő leves, aki szereti a bodzát nem fog csalódni benne.
A galuskakészítésnél megmaradt tejből Kisfiam "ötletére" madártej készült.
Galuskafőzés közben megjelent konyhában. "- De jó Anya, végre madártej lesz ebédre? „

 

hozzávalók / 4 adag

A bodzaleveshez

A habgaluskához

ajánlat

Kínálhatjuk még vaníliafagyival, tejszínhabbal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A virágokat  és a citromot megmossuk.
  2. A virágokat és a felkarikázott citromot egy napra beáztatjuk.
  3. Másnap leszűrjük, a levet felforraljuk, mézzel ízesítjük és beletesszük a mazsolát.
  4. A joghurtot a tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a pudingot és az egészet a leveshez öntjük. Pár percig forraljuk, míg kellőképpen besűrűsödik.
  5. A levest hidegen habgaluskával tálaljuk.

Habgaluska készítése:


  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot.
  2. A tejet felforraljuk, majd kanállal a habból galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük. (Mintha madártejet készítenénk.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 090
elküldve: 13
receptkönyvben: 408
elkészítve: 12/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica

Mióta szakács: 2009.10.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

bodzaleves

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zskov72
Zskov72 Tue, 2012-05-29 17:05

Kisfiam névnapi bulijára készítettem el.
Hát mit mondjak, mindenki oda volt érte.
Köszi a receptet.

joeanne
joeanne / joeanne Wed, 2012-05-23 09:49

Nekem is készen lett. Melegen is tényleg finom . De most megengedtem a mosogatót jó hideg vízzel és beleálítottam a fazekat . Ès most türelmetlenül várok hogy lehüljön. :-)) Üdv Joeanne

Hajnal80
Hajnal80 Sun, 2012-05-20 15:44

Idén is elkészítettem,már nagyon vártam a bodzaszezont!Ez a leves verhetetlen.

Vica
Vica / Vica Tue, 2011-05-31 06:20

Örülök, hogy ízlett Nektek a leves és nem okoztam csalódást:-)

TKAniko
TKAniko Sat, 2011-05-28 07:21

Elkészítettem és minimálisan változtattam rajta... Nem egy napig hagytam ázni a virágokat (kb 5 órát állt a vízben) Leszűrtem a bodza levet, és minden alapanyagot egyszerre raktam bele. Az én levesem savanyú lett így még raktam bele cukrot és mézet... Már melegen is finom volt, de amikor kihűlt finomabb volt. Én nagyon szeretem a habgaluskát, ezért legközelebb majd több tojással fogom megcsinálni... A mazsola szerintem elhagyható.

TKAniko
TKAniko Fri, 2012-05-11 13:21

Ismét itt a bodza szezon! Elkészítettem már kétszer is. Nem volt otthon tejszínhab, így tejjel helyettesítettem. (azzal a tejjel amiben a tojásfehérje főtt)

DBrigi
DBrigi / DBrigi Wed, 2011-05-25 17:45

Erdő mellett lakunk, és rengeteg a bodza. Eddig nem szedtem, de idén szeretnék kipróbálni mindent, ami bodza. (Egyébként imádom, szóval nem is értem, hogy maradt ki eddig). Mindegy, a lényeg, hogy ez a kép nagyon szép, és a hozzávalók alapján kétség sem fér hozzá, hogy a leves is finom ( a kommentekről ne is beszéljünk). Szóval ezt el kell készítenem. Köszi a receptet!!! :D Holnap szedek, és holnap után ezzel lepem meg a családot.

Hajnal80
Hajnal80 Sun, 2011-05-22 10:51

Most lett kész a levesem.Ez még forrón is mennyei,alig várom,hogy kihűljön!
Picit híg lett,mivel átsiklottam olvasás közben a 8 dl vízen.Sebaj,jövő héten ismétlek.

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2011-05-20 13:46

Komolyan mondom, az utóbbi 10 év legnagyobb gasztronómiai élménye volt számomra ez a leves! Már nem is tudom mióta nem hagyom ki soha a szörpöt, akárhogy is van, erre mindig szakítok pénzt és időt, annyira szeretem a bodzát, most is úgy lett ez a leves, hogy maradt ki bodzalé a szörp elrakásakor. Na az idéntől ezt a levest sem fogom kihagyni többé! Nagyon örülök, hogy felraktad, becs szóra mondom, sokat veszít vele, aki nem készíti el!!!! :-))
Köszönettel
Tímea

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-11 15:01

Elkészítettem és a családomnak nagyon ízlett! Fantasztikusan jó íze van!!!

bibuka
bibuka / bibuka Thu, 2010-06-03 17:50

Hát ez a bodza leves hmmm....... nagyon ízlik nekem, de kár hogy csak pár hétig lehet szedni a virágot!!! Na de majd jövőre megint lesz :):):)

Vica
Vica / Vica Wed, 2010-05-26 21:01

Köszönöm szépen a kiemelést. Nagyon megtisztelő. A leveshez főzőtejszínt használtam és azt kevertem el a pudingporral.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-26 14:31

Kedves Vica!

Most akarok bodzaszörpöt készíteni. Megláttam a receptedet, így akkor több virágot szedek, hogy maradjon a leveshez is.
Főzőtejszín, vagy habtejszín kell a recepthez? Köszönöm!

Bendi
El Bendi / Bendi Wed, 2010-05-26 10:53

Kedves Vica, egyetlen dolgot nem értek pontosan: a tejszínes joghurtba a pudingport vagy a kész pudingot kell elkeverni? Köszönöm.
Amúgy nagyon tetszetős recept ez, ki fogom próbálni a héten!

455
bodzavirág 25 db
méz 5 ek
víz 8 dl
joghurt 4 dl
habtejszín 2 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
1 csipet
citrom 2 db
mazsola 1 marék
tojásfehérje 2 db
cukor 3 ek
tej 3 dl