Bodzalimonádé recept

Bodzalimonádé
Bodzalimonádé
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"A bodza nézd milyen fehér
Mint a karéj vajaskenyér

Meg mint a csipke, hajdanán
Ilyet horgolt az én anyám

Olyan fehér, olyan fehér
Olyan szelíd fehér tenyér

Reá borítom arcomat
Emlékszik majd, megsimogat" (Szép Ernő: Olyan fehér)

Édesanyám receptje alapján...

 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Édesanyám édesebbre készítette, én a 35 dkg cukrot maximumként írtam, van, hogy ennél is kevesebbet teszek bele.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bodzalé, bodza üdítő, citromos bodzalé, bodzás-citromos ital, citromos bodzaital
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forgalomtól és portól elzárt területről szedjünk egészséges bodzavirágokat. Ha kisebbek, akkor többet.
  2. Vadásszuk ki belőlük az esetlegesen megbúvó bogárkákat, távolítsuk el a vastag szárakat, és tegyük az egészet egy nagy, rozsdamentes fazékba vagy egy 5 l-es üvegbe.
  3. Öntsünk fel 5 l hideg vízzel, szórjuk meg a cukorral, karikázzunk bele az alaposan megmosott héjú citromokból kettőt. Lazán keverjük át, és hagyjuk állni a hűtőben 1-2 napot. Közben néha keverjünk rajta egyet-egyet.
  4. Utána szűrjük át, nyomkodjuk bele a benne áztatott citromok levét, plusz még két citrom levét, és már kész is, nem kell hígítani. Hűtőben tartsuk nagy ásványvizes vagy üdítős flakonokban. Jéggel és citromkarikákkal szervírozzuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 547
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
287 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

238