Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzás habos

Bodzás habos
Bodzás habos
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit egy napilap Gasztronómiai mellékletében találtam. Sajnos nagyon szeretjük az ilyen "habos-babos" süteményeket, így nem bírtam magammal, ki kellett próbálnom. Némi változtatással készült a mű, ugyanis eredetileg a recept áfonyalekvárral készült. De mivel Húsvét Hétfőjén jutott eszembe, hogy most azonnal meg kell sütnöm, jaj dehogy várok én arra, hogy kinyit majd a bolt ! Bodzalekvárom van még a spájzban, és áfonya helyett azzal kentem le a sütit.

A családomnak nagyon tetszett, annál is inkább, mert csak egy kis sósat sütöttem a Húsvéti Ünnepekre. A vasárnapi ebédnél viszont megszólalt a családom: Na anya! Most már előveheted a meglepi süteményt! Mert általában nem fordul elő, hogy ebéd után ne lenne egy kis édesség. Én meg ott álltam édesség nélkül! Nagyon rosszul éreztem magam. Az volt a mulatságos, hogy azt hitték, vicc. Hát ezért kellett Húsvét Hétfőn azonnal sütnöm!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

ajánlat

A különböző spájzban fellelhető lekvárokat ehez a sütihez nagyon jól felhasználhatjuk a hozzájuk illő gyümölcsökkel, amit szintén a spájzban megtalálunk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is megfőzzük a pudingot.
  2. Szétválsztjuk a tojásokat, A sárgájába tesszük a cukrot, a vizet, az olajat, és robotgéppel jól kikeverjük.
  3. Lassan kevergetve hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Utóljára lazán beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot.
  5. Olajozott, lisztezett tepsibe simítjuk.
  6. Az előkészített pudingot rákanalazzuk. A tetejére ráosztjuk a magozott meggyet.
  7. Előmelegített sütőbe toljuk, tűpróbáig sütjük.
  8. Kihűtjük, majd rákenjük a tetejére a lekvárt.
  9. A keményre vert tejszínhabot rásimítjuk, csokireszelékkel megszórjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 899
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bodzalekváros sütemény, tejszínhabos lekváros süti, pudingos lekváros szelet

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Control
Control Fri, 2012-04-20 12:06

Köszi, finom lehet, majd kipróbálom maradék lekvár eltüntetőnek :)

Üdv: Éva

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-04-21 12:31

Kedves Control !
Nagyon szívesen !Látod ? Maradék lekvár eltüntetőnek is kiváló !
Jó sütögetést és szép Tavaszi időt kívánok: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-04-19 15:32

Kedves Ági !
Köszönöm, valóban finom volt bodzalekvárral.
Sok szép üveggel kívánok az idén a spájzodba !Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-04-19 15:28

Kedves Editke!
Köszönöm és örülök, hogy te is kedvet kaptál az elkészítéséhez.
Egyszerű, de finom. Így tudnám jellemezni ezt a sütit. Puszi: Anci

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2012-04-19 11:19

Kedves Anci!
"Sajnos" mi is szeretjük az ilyen sütiket! :)) Nem is kérdés, hogy kipróbálom.
A sztorid nagyon kedves!
Puszi, Edit

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2012-04-19 10:10

Szia Anci! Nagyon guszta a sütid, biztosan finom volt bodzalekvárral! Nekem is kellene a spájzba egy-két üveggel!:D Na talán majd az idén... Recept mentve! Üdv: Ági

711
tojás 4 db
cukor 20 dkg
víz 8 ml
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 8 ml
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 4.5 dl
cukor 2 ek
meggybefőtt 350 g
lekvár/ dzsem 200 g
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
csokoládéforgács 5 ek