Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzás panna cotta

Bodzás panna cotta
Bodzás panna cotta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs friss bodzavirág, ízesíthetjük a tejszínt -mielőtt felolvasztanánk benne a zselatint- bodzasziruppal is, de akkor csökkentsük valamennyivel a cukor mennyiségét. Bodzasziruppal ízesítve nem szükséges a tejszínt 24 órát a hűtőben pihentetni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt a cukorral, vaníliás cukorral felfőzzük, majd alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.
  2. Hagyjuk kb. 10-15 percet hűlni, hozzáadjuk a letépkedett bodzavirágokat, hagyjuk teljesen kihűlni, majd lefedve kb. 24 órát a hűtőben hagyjuk állni, hogy a tejszín átvegye a bodza izét.
  3. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  4. A bodzás-tejszínt átszűrjük, felmelegítjük, majd felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint.
  5. A tejszínt 4 hideg vízzel kiöblített (kb. 175 ml űrtartalmú) formába töltjük. Hűlni hagyjuk, majd legalább 12 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tányérra borítva tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 170
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

panna cotta, bodzavirágos panna cotta, bodzás tejszínkrém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

649
lapzselatin 5 db
bodzavirág 5 db
habtejszín 750 g
cukor 75 g
vaníliás cukor 2 csomag