Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzás túrótorta szilvával

Bodzás túrótorta szilvával
Bodzás túrótorta szilvával
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg bodza van a kertben, gondoltam, hasznosítom a termését is. Nagyon finom a bogyóból készült szörp és lekvár. Szerintem itt is megállja a helyét. A tortát a felesleges tojásfehérjék hasznosítására én mézes habcsókkal díszítettem még.
Vigyázzunk! A bodza termése hőkezelés / főzés / sütés nélkül mérgező!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A túrókrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőporos lisztből a cukorral, a tojással és a vajjal tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A túrót szitán áttörjük, összekeverjük a 3 tojás sárgájával, a tejföllel, a cukorral, a pudingporral és a darával.
  3. A bodzabogyót megmossuk és tojásfehérjék kemény habjával együtt a túrós krémhez keverjük.
  4. A tésztát vékonyan kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tortaformába rakjuk. A torta szélének 4-5 cm széles csíkot vágunk és azt is formába tesszük.
  5. A túrókrémet a tésztára öntjük, tetejét szilvával kirakjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Hidegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 712
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica

Mióta szakács: 2009.10.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bodzabogyós-szilvás túrótorta, szilvás túrótorta bodzabogyóval, szilvás-bodzás túrótorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

921
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 tk
cukor 7 dkg
tojás 1 db
vaj 7 dkg
tojás 3 db
tehéntúró 250 g
tejföl 200 g
cukor 100 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás pudingpor 1 csomag
búzadara 30 g
bodzabogyó 150 g
szilva 12 db