Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Bodzaszörp tartósítószer nélkül
Bodzaszörp tartósítószer nélkül
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (59)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már én magam készítem el. Ez a jól bevált receptet, ami tartósítószer nélkül készül, és garantáltan kibírja több hónapon át anélkül, hogy megromlana!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bodzavirágot átvizsgáljuk, a zöld részektől megtisztítjuk, és egy nagy tálba tesszük.
  2. A citromot felszeleteljük, összekeverjük a bodzavirágokkal, majd langyos, kézmeleg vízzel leöntjük. Annyi vizet kell ráönteni, hogy a virágokat elfedje.
  3. Minimum egy éjszakán át (de akár 3-4 napig is, annál intenzívebb lesz) lefedve áztatjuk a virágokat.
  4. Másnap a beáztatott bodzalevet átszűrjük. 500 ml vízből, valamint 500 g cukorból szirupot főzünk (aki édesebben szereti, növelheti a cukor arányát), megvárjuk amíg langyosra hűl és hozzákeverjük a bodzaléhez.
  5. Legvégül hozzáadjuk a citromsavat.
  6. Jól zárható üvegekbe töltjük.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 390
össznézettség: 430 613
elküldve: 42
receptkönyvben: 924
elkészítve: 74/75
Facebookon megjelent: 2

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bodzaszirup, szörp bodzából, bodzaital

Hozzászólások (59)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2019-05-27 02:33

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.05.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

egulyas
egulyas Sat, 2019-05-25 00:02

Kedves ízHuszár!
Remélem másoknak tényleg bejött a recepted, de nekem nem! SEm az íze sem az állaga, és fel is forrt, szóval ez nem az, amit kerestem, csak bosszúságot okozott. Sajnálom.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2017-05-29 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-05-28 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-05-25 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-05-24 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2017-05-23 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2017-05-22 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-05-21 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Anci89
Anci89 Mon, 2016-05-30 09:23

Köszönöm, ennek hatására elkezdtem lelkesen bodzavirágot gyűjteni és kikísérletezni magunknak a nyári frissítőnket. Pontos receptnek annyira nem mondanám, de egy alapnak jó (nincs összhangban se a felsorolás, se a leírás, se a video), mindenki kitapasztalja hogy finom neki a szörp :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-05-28 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-05-26 02:18

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-05-25 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2016-05-24 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-05-23 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-05-19 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-05-15 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

gergejly
gergejly Fri, 2016-05-13 19:56

hallod, most nem azért hogy kötözködjek de ebből nem bodzaszörp lesz, hanem egy citromos citrom ízű szirup. Citrosav nem kéne bele ennyi. 1/4 talán. és kétszer ennyi virág. úgy jó lehet, most főzhetem át az egészet

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-05-12 02:33

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Joan
Joan Fri, 2016-05-20 22:34

Fogsz egy bármilyen edényt, ami 500ml űrtartalmú és felöntöd cukorral a jelzésig, vagy tele, ha pont 500ml-es. A kulcsszó az űrtartalom, mivel a kristálycukor önthető, így könnyen kimérhető. 500ml az egyébként fél liter, ami két normál bögre, vagy 2,5 2dl-es pohárnak felel meg. Vagy 10 feles pohárnyi. Vagy 1 háromdecis pohár, plusz egy kétdecis pohárnyi cukor.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-05-27 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-05-26 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-05-25 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-05-24 02:46

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

E.Imola
E.Imola Wed, 2015-05-20 11:11

sziasztok! Nagyon tetszik a recept, egyszer ígérem meg fogom csinálni :) Én is nagyon oda vagyok a friss, tartósítószermentes italokért, csak sajnos az időm nem engedi, hogy saját magam készítsem el otthon. Már régen kinéztem egy szódagépet a Media Marktban, nagyon sokat szemeztem vele, mire megkaptam születésnapomra a férjemtől. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek, akik szereti a friss italokat, csak szintén időhiányban szenvednek, hogy saját maguk készítsék el.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-05-20 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

jonny72
jonny72 Tue, 2015-05-19 15:50

Nagyon finom lett a bodza szörp. Köszönjük a receptet. Mi tettünk a bodzához mentát is.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-05-19 02:23

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Bejus86
Bejus86 Mon, 2015-05-18 11:41

Kedves ízHUSZÁR!
Tavaly is a te recepted alapján készítetten a bodzaszörpöt, idén is ez alapján készül. Nagyon finom!
Most lenne egy kérdésem. A kész szörp fagyasztható? Többet készítek most mint tavaly, és egyrészt tutira akarok menni az elállást illetően, másrészt nincs túl sok hely a sima hűtőmben, úgyhogy arra gondoltam fél literes üvegekben fagyasztok le belőle. Szabad ilyet? :)
Köszi, Bea

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-05-18 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

cicavirag
cicavirag Sun, 2015-05-17 20:12

Szia, én is igy jártam, hogy a forró víztől bebarnultak a virágok !!! Jól van ez igy ????

gamica
gamica Sat, 2015-05-16 19:56

Kedves Ízhuszár!
Valamit nagyon nem értek: azt írod, hogy teljesen el kell lepnie a virágokat a víznek, hogy ne barnuljanak be, ugyanakkor amikor a forró(!) vizet ráöntöttem, azok rögtön megbarnultak :-(. Meglehetősen tanácstalan lettem, aztán úgy döntöttem, hogy nem kockáztatok... és az egészet kiöntöttem. Akkor most mi is van ezzel a forró vízzel?

Kárai Dávid
Kárai Dávid / Kárai Dávid Mon, 2015-05-18 10:34

Kedves gamica!

Valóban, ha ráöntöd a forró vizet, akkor barnulni kezd, de arra figyelj, hogy a víz az összes virágot ellepje és ne lógjon ki semmi és akkor jó lesz!

ízHUSZÁR

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-05-16 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2015-05-15 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

165
bodzavirág 30 db
citrom 2 db
víz 2 l
víz 500 ml
cukor 500 g
citromsav 10 g