Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzatorta

Bodzatorta
Bodzatorta
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a bodzavirágzás ideje, muszáj kihasználni, hogy van néhány bokor a kertben...

Akik kóstolták, dicsérték! A krémet csináltam már külön sütött lapokkal is, akkor több volt benne a folyadék, kevesebb a margarin. Most a torta változat volt soron, ami lankás domb formájúra sikerült, így gyorsan nevet is kapott: Lanka-hegyi bodzatorta.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját, a tojássárgájával keverjük össze a cukrot, a sót és a szódabikarbónát.
  2. Keverjük hozzá a fehérje kivételével a többi hozzávalót, a vizet úgy adagoljuk, hogy sűrű massza legyen.
  3. Óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjéket is.
  4. Kiolajozott sütőformában süssük meg.

A krémhez:

  1. A bodzavirágnak vagdossuk le a virágait, belemehetnek a vékonyabb szárak is. Ne mossuk meg, szedjük tiszta helyről (és kerüljük ki a levéltetveket:) )!
  2. A vízzel és a citrompótlóval turmixoljuk össze.
  3. Keverjük össze a pudingport egy kevés hideg tejjel. A többi tejet a margarinnal együtt forraljuk fel, és amikor már éppen felforrt, keverjük bele a bodzaturmixot, a cukrot és a tejes pudingot. (Van, aki a margarint inkább utólag keveri a krémhez, én ehhez türelmetlen vagyok, de úgy is jó!)
  4. A kihűlt tésztát vágjuk három rétegre, töltsük meg és borítsuk be a kihűlt krémmel, és díszítsük, ahogy jólesik!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 550
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Inesita

Mióta szakács: 2013.09.21.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Lanka-hegyi bodzatorta, vaníliapudingos bodzatorta, vaníliás-bodzakrémes torta, pudingos bodzakrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

440
tojás 4 db
cukor 7 csapott ek
finomliszt 7 púpozott ek
víz 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
szódabikarbóna 1 kávéskanál
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 6 dl
víz 2 dl
margarin 40 dkg
cukor 10 dkg
bodzavirág 10 db
citrompótló 15 db
színes cukorka 3 ek