Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bográcsgulyás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Bográcsgulyás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Bográcsgulyás Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szabadban a tűzön főzni nagyon finom, más ízvilág, és a család együtt, közösen végzi! Igazi hétvégi kikapcsolódás!

hozzávalók / 6 adag

Leves

Csipetke

ajánlat

Kb. 12 literes bográcshoz készült a recept.

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A zsiradékon a felkockázott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát és a zúzott fokhagymát is.
  2. Pörkölt alapot készítünk.
  3. Picit a tűzről félrehúzva a bográcsot - nehogy megégjen - megszórjuk pirospaprikával, erre tesszük a kockára vágott húst, majd kissé lepirítjuk.
  4. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd ízesítjük: sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel, babérlevéllel.
  5. Megvárjuk, hogy felforrjon, és beletesszük a pirosaranyat is. Pótoljuk még annyi vízzel, amennyi levest készíteni szeretnénk.
  6. Félig puhára főzzük a húst (a marhahús lassabban fő meg), majd belerakjuk a kockára vágott burgonyát és a karikára vágott sárga- és fehérrépát.
  7. A gulyást készre főzzük, és az utolsó 5 percben hozzáadjuk a vörösbort és a csipetkét.

Csipetke

  1. A felvert tojást megsózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy félkemény tésztát kapjunk.
  2. Kicsipkedjük őket, liszttel megszórjuk, és kevés ideig állni hagyjuk (érdemes már a leves elején elkészíteni, és mire szükségünk van rá, éppen jó lesz), majd a levesben kb. 5 percig főzzük.
  3. Friss petrezselyemzölddel megszórjuk a végén, és csípős paprikával, friss kenyérrel tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 77 189
elküldve: 17
receptkönyvben: 136
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gulyásleves bográcsban, bográcsos gulyás, gulyásleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eda6801
eda6801 Mon, 2019-08-19 14:22

Kedves Sylvia!
Tegnap főztem meg kint a szabadban, bográcsban. Nagyon jól sikerült, szuper jó a recept. Mindenkinek nagyon ízlett. Köszönöm!

1234
sertéslapocka 2 kg
vöröshagyma 3 db
fokhagyma 3 gerezd
hegyes erős paprika 0.5 db
paradicsom 2 db
tv paprika 1 db
burgonya 1 kg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
napraforgó olaj 1 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
vörösbor 1 dl
víz 2 l
paprikakrém 160 g
tojás 2 db
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint