Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bográcsos csirkepaprikás gazdagon

Bográcsos csirkepaprikás gazdagon
Bográcsos csirkepaprikás gazdagon
150 perc / előkészület: 60 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bográcsos ételek száma nagyon behatárolt, én nagyon szeretek kint főzni, és ezért mindig kitalálok valamit, ami megoldható a szabadban is. Így készült ez az étel a nehéz pörköltek és tartalmas levesek után frissítőnek.

Meglepő, hogy amilyen tartalmas, nem is nehéz étel. Mi pogácsával ettük, és nagyon kellemes, könnyű fogás volt.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított hozzávalókat megfelelő méretre és formára daraboljuk.
  2. A bográcsba kiolvasztjuk a szalonna zsírját, kevergetve megszórjuk pirospaprikával, és öntünk rá fél dl vizet, hogy ne égjen meg. Jól összekeverjük, és a következő sorrendben rétegezzük a hozzávalókat: hagymakarikák, húsdarabokat, füstölt kolbászt, paprikát, zöldségeket. Hagyjuk erősen pirulni néhány percig, majd felöntjük annyi vízzel, hogy 3-4 cm ellepje.
  3. Beletesszük a megadott fűszereket és a zúzott fokhagymát, és kb. 1 órát főzzük.
  4. Hozzáadjuk a burgonyát, a lecsókolbászt és a paradicsomot.
  5. Amikor a burgonya is megpuhult, beletesszük a bort és a virsliket, jól összeforraljuk és utánaízesítünk, ha kell.
  6. Végül belekeverjük a tejfölt, és csak éppen összerottyantjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 262
elküldve: 9
receptkönyvben: 110
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
konyhatechnológia: bográcsos
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kolbászos-szalonnás paprikás csirke, paprikás csirkepörkölt kolbásszal és virslivel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-11-03 14:53

VégreVégreVégre! :-))))))
Hát hol voltál ilyen sokáig Évikém? Már azt hittem, hogy elvesztél, de szerencsére NEM! Remélem minden OK és jönnek a finom receptek, én várom!
Kipróbálom a csirkédet, mert igazi ízkavalkádnak tűnik. Sajnos nem a szabadban, de talán "simán" is el lehet készíteni.
Puszi, Edit

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-11-03 19:06

Szia Editkém!
Itt vagyok, itt vagyok, megjöttem és jól vagyok! Rossz pénz nem vész el...:-)))
Jól esik, hogy hiányoztam, ezért most győzöm bepótolni majd ezt az időt sok-sok recepttel és pöttyökkel.:-D
Szerintem otthon is elkészítheted bátran, csak valami jó nagy edényt keress hozzá,:-) vagy kevesebbet a hozzávalókból, mert én a bográcsomat is majdnem kinőttem vele.:-)
Puszi, Éva

686
csirke 1 kg
lecsókolbász 15 dkg
lángolt kolbász 15 dkg
virsli 50 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
zöldpaprika 1 kg
paradicsom 25 dkg
sárgarépa 40 dkg
fehérrépa 30 dkg
zeller 30 dkg
petrezselyem 1 csokor
burgonya 1.5 kg
vöröshagyma 3 nagy fej
fokhagyma 6 gerezd
fűszerpaprika 2 ek
ételízesítő 3 ek
bors 1 teáskanál
0 ízlés szerint
száraz vörösbor 3 dl
tejföl 7 dl
babérlevél 1 db
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint