Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bográcsos-húsos kovászolt káposzta

Bográcsos-húsos kovászolt káposzta
Bográcsos-húsos kovászolt káposzta
230 perc / előkészület: 30 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jó idő is segítségemre volt, hogy a családi ebédhez beérjen a kovászolt káposzta. A húsok előkészítve várták sorsukat, tehát vigyázz, kész, tűz, a bogrács alá. Vendégek megérkeztek. Éhesek. Tálalás. Egy óra csönd, a légy zümmögése sem hallik. Jóllakottan szuszogunk...

hozzávalók / 10 adag

  • 1 sertés hátsócsülök
  • 2 sertésköröm
  • 2 sertésfül
  • 4 sertésfarok
  • 50 dkg sertéslapocka
  • 2 kg kovászolt káposzta
  • 6 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 púpos ek őrölt pirospaprika
  • 3 ek lecsó
  • só  
  • 1 púpos ek zsír
  • 2 csöves paprika
  • tejföl (ízlés szerint)

ajánlat

Friss kenyérrel, tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat megtisztítjuk, leöblítjük. A kicsontozott csülköt nagyobb kockákra vágjuk. A többi húst is egyenlő részre daraboljuk.
  2. A vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, megkeverjük. Hozzáadjuk a húsokat (a csülök csontját is), kivétel a sertéslapocka, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Majd felöntjük vízzel, hogy ellepje a húsokat. Ezután tesszük bele a kész lecsót, fokhagymát, csöves paprikát, és többször kevergetve félkész pörköltet főzünk. Az elfőtt levet mindig kevés vízzel pótoljuk.
  4. Ha félpuha a hús, belekerül a sertéslapocka és a kovászolt káposzta.
  5. Gyakran rázogatva, többször átforgatva készre főzzük!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 191
elküldve: 8
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kovászolt káposztás bogrács, sertéshúsos káposztás bográcsos egytálétel, bográcsban főtt káposztás hús

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabori57
gabori57 Mon, 2013-09-30 09:27

Kedves Marcsi!
19 csapat indult 23 féle étellel, és a harmadik helyezést értük el. bevált a krumpligombóc, és kicsit sűrített a szafton, ami előnyös volt. szép napot, és további sikereket.:)

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2013-09-30 17:27

Kedves gabori57.
Nagyon-nagyon büszke vagyok magunkra és szívből gratulálok.:) Örülök, hogy jól sikerült a krumpligombóccal készült remeked, én is ki fogom próbálni.
Üdv. Marcsi

gabori57
gabori57 Tue, 2013-09-24 12:12

kedves Marcsi!
szerinted milyen lenne, ha bő lére hagynám, és kicsi krumpligombócokat főznék bele?

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2013-09-24 19:01

Kedves gabori57!
Remek ötlet, próbáld meg. Kérlek tájékoztassál a végeredményről.
Üdv: Marcsi

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-07-30 01:44

Marcsi, szuper guszta ez a recepted is! Fincsi ragacsos lehetett a bõrkés hozzávalóktól :) Szerencsés vendégek!!! Üdv, Torma :)

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Tue, 2013-07-16 15:21

Kedves Marcsi!
Kár,hogy ilyen messze laksz,még fénypostával sem tudjuk egymásnak elküldeni.A kovászolt káposztából próbál ki a töltött káposztát is. Én az édes káposzta levelét is kovászolni szoktam és abba töltöm a káposztát. Nagyon finom és természetesen bográcsolási hely hiánya miatt azt is a cserépben :)
További szép napot.
Üdv:Ági

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2013-07-16 14:35

Kedves tankaranka666.
Ez az étel nem csak jól néz ki, hanem olyan nagyon finom, hogy megnyalnád utána mind a tíz ujjamat. Nem tudom hol lakol, de ha felénk járnál főznék Neked ilyet.
Üdv. Marcsi

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Mon, 2013-07-15 17:20

Ez ISTENI lehet. Én cserépben /sütőben/ csináltam saját magam által kovászolt káposztából ugyan ezt. Sajnos mire lefényképezhettem volna el is fogyott.
Üdv:Ági

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2013-07-16 14:31

Kedves Ági.
Köszönöm az elismerést, szívesen megkóstolnám a Te művedet is. Nálam a cserép most van beszerzés alatt, hisz oly sok jót olvastam róla a receptjeidben.
További szép napot.
Üdv. Marcsi