Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bográcsos pityókatokány székely módra

Bográcsos pityókatokány székely módra
Bográcsos pityókatokány székely módra
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyílt lángon üstben/bográcsban készített pityókatokány a legfinomabb nyári ebéd vagy vacsora. Ha kirándulni megyünk, mindig ezt főzzük meg.

A természetes levegőn készült ételek mindenekelőtt vannak a számunkra. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A bográcsos pityókatokányhoz a zöldségsaláta illik a legjobban. 

Ahogyan én készítem:  

a karikára vágott uborkát (4 db), a felkockázott paradicsomot (4 db), a csíkokra vágott hagymát (2 db) összevegyítem, két evőkanálnyi ecettel és ugyanennyi olajjal, egy evőkanálnyi vízzel és két csipet sóval, borssal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Odarakjuk az olajat forrósodni, eközben előkészítjük az alapanyagokat.
  2. Ha jól felforrósodott az olaj, belerakjuk az apróra vágott hagymát, dinszteljük.
  3. Ha üvegesre párolódott, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt. Hagyjuk megpirulni, enyhén sülni.
  4. Megfűszerezzük (só, bors, fűszerpaprika).
  5. Az apróra felkockázott paradicsomokat és paprikát is hozzáadjuk.
  6. Fakanállal óvatosan összekavarjuk időnként, amíg összekészül.
  7. Ha megvagyunk, hozzáadjuk a kockára vágott pityókát is. Kicsit hagyjuk összerottyanni, azután hozzáöntünk annyi vizet, ami ellepi az egészet.
  8. 5-10 perc múlva lefedjük, körülbelül 30-40 perc alatt el is készül. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 21 100
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Incsifincsi

Mióta szakács: 2018.01.25.
29 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: nehéz
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pityóka, tokány, ebéd, magyar, vacsora, bográcsos tokány

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1287
napraforgó olaj 4 ek
burgonya 1 kg
fehér hagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
lecsókolbász 60 dkg
paradicsom 3 közepes db
paprika 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 5 dl