Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bográcsos töltött káposzta Ancsa módra (6.)

Bográcsos töltött káposzta Ancsa módra (6.)
Bográcsos töltött káposzta Ancsa módra (6.)
75 perc / előkészület: 35 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet rétegesen is rakni a füstöltből, aki szereti. Én szoktam, és nagyon szereti a családom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és az olajon üvegesre sütjük.
  2. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát.
  3. A rizst átmossuk, a hússal együtt hozzátesszük a hagymához. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A káposztát megfonnyasztjuk forró vízben, levelekre szedjük, és megtöltjük őket a húsos rizzsel.
  5. A bográcsban főzést úgy kezdjük, hogy a füstölt csontot  tesszük az aljára, és erre rakjuk a megtöltött káposztákat.
  6. Vízzel feltöltjük a bográcsot, hogy jól ellepje a káposztákat. Gyenge tűzön főzzük 10-15 percig, végül rárakjuk a paradicsomot darabolva,és készre főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 35 279
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

séra anna irén

Mióta szakács: 2010.09.18.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött káposzta bográcsban, füstölt ízű töltött káposzta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

muzsikus
muzsikus Thu, 2012-02-02 20:34

Én is szoktam bográcsban főzni töltött káposztát eképpen: a bogrács alját kibélelem füstölt szalonna szeletekkel,erre rakom a leforrázott nyári káposztalevélbe göngyölt tölteléket,közben megszórom apróra vágott friss kaporral és az egészet felöntöm paradicsomlével.Tetejére egy nagy lapostányért teszek.Lassu tűzön 3-4 órán át főzöm.Ha megfőtt, hagyom a bográcsban kihűlni.Újra melegítve isteni

keller teri
Mucus / keller teri Thu, 2011-12-22 21:41

Szerintem is rengeteg a rizs, hiszen az duplájára nő! Nem elírás ebből rizses káposzta lesz :-))

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-12-07 15:27

Ez nagyon jó lehet.Bárcsak kimehetnénk most bográcsozni.Szakad az eső:(ebből már csak jövőre lesz valami.

1595
rizs 1 kg
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 4 ek
sertéscsont 0.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 1 db
káposzta 2 közepes db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint