Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés feketeerdő-torta

Bögrés feketeerdő-torta
Bögrés feketeerdő-torta
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is nagy kedvencem volt a feketeerdő-torta.

Mielőtt nekiállok sütni, mindig több receptet olvasok el, és megpróbálom összedolgozni a recepteket, tökéletesíteni.

Ezt a receptet mindenki nagyon szereti a családban.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta hozzávalókat összekeverjük. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük.
  2. Kb. 30 percet sütjük (alsó-felső sütés: 180-200 fokon).
  3. A pudingot elkeverjük a meggy levével, és megfőzzük, mikor már kellőképp sűrű (rendes puding állaga van), akkor   beledobáljuk a széttépett meggyeket. Hagyjuk egy kicsit rottyanni, majd levesszük a tűzről, és hűtjük.
  4. Ha kihűlt a tészta és a krém is, összeállíthatjuk: félbevágjuk a tortát, és megtöltjük a krémmel. (Én szoktam egy kevés krémet hagyni díszítésre.)
  5. A tetejét habtejszínnel díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 86 286
elküldve: 45
receptkönyvben: 427
elkészítve: 19/23
Facebookon megjelent: -

szakács

helcegno

Mióta szakács: 2013.01.19.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

bögrés feketeerdő torta ahogy én szeretem, egyszerű feketeerdő-torta, meggykrémes kakaós torta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Keti27
Keti27 / Keti27 Mon, 2016-03-14 13:12

Elkészítettem életem első fekete-erdő tortájaként és rengeteg dicsértet kaptam, nagyon finom lett! 26cm-es tortaformában.
Néhány megjegyzés, hátha segít másoknak.
- Nekem régi villanytűzhelyem van, 45-50 percig sült (tűpróba!), a közepe sokáig nyers maradt. Elég magasra púposodott, így az összeállításnál levágtam a "búbját". 2rét vágtam, de szerintem 3felé is lehetne.
- Meggy: ha nincs a befőttnek fél liternyi leve, akkor egészítsük ki vízzel!
- Én nemcsak a díszítéshez, hanem a 2lap közé is kentem tejszínt. majdnem a felét. tettem felverés közben bele egy habfixálót is, bár a hullalához talán nem is kellett volna.
- A tortaformát zsíroztam és zsemlemorzsáztam - nekem ez a tuti, így sosem ragad.

szaboadel
szaboadel Sat, 2015-02-21 11:05

Nagyon megtetszett a tortád, ma fogom elkészíteni, remélem sikerülni fog.
Köszi a receptet, további szép napot kívánok: Adél

Csicsi1984
Csicsi1984 Thu, 2013-01-24 13:50

Szia,
két egyszerű kérdésem lenne: a bögre az pontosan mit jelent, modjuk dl-ben? És ha egy pudingot főzöl meg akkor a tejet helyettesíted ugyanannyi meggylével? nagyon köszönöm.

helcegno
helcegno / helcegno Thu, 2013-01-24 15:37

Szia!
Én 3 dl-es bögrével szoktam csinálni, de készítettem már 2dl-es-el is(mikor kisebb tortát kellett sütnöm) és semmi probléma nem volt akkor sem. Amikor a pudingot főzöm, akkor a tej helyett a meggy levével főzöm ki. Ha 1 üveg meggyel készítem, akkor 1 üveg meggylé, ha 2, akkor a 2 leve kell.
Egy kis jótanács még, mielőtt a meggyeket beledobálod a főzött krémbe azelőtt tépkedd szét, hamarabb kész lesz, illetve jobban tudod kenni.

482
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
cukor 1 bögre
finomliszt 2 bögre
napraforgó olaj 1.5 dl
tej 1.5 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
meggybefőtt 700 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 1 ek
habtejszín 500 ml