Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés kuglóf ahogy Panka készíti

Bögrés kuglóf ahogy Panka készíti
Bögrés kuglóf ahogy Panka készíti
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg kuglóf receptet kipróbáltam, de a mi gázsütőnkben ez sül a legjobbra. Ha valaki nem szereti a kandírozott gyümölcsöt, az tehet bele csokidarabokat, vagy a tészta 1/3-ához keverjen egy ek. kakaót, és csurgassa bele. Mindkét megoldással finom lesz. Vagy halmozzuk az élvezeteket, mindent bele, aztán győzzük enni. Én azért is szeretem, mert végtelen egyszerű, de annál finomabb.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Átszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd jól összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan kikeverjük kézi habverővel vagy azzal a lyukas fakanállal.
  3. Mehet bele a gyümölcs vagy a csoki, alaposan belekeverjük.
  4. Kikenjük vajjal a kuglófformát és kilisztezzük. Mehet bele a tészta. (Ha kakaósan készítjük, akkor csak a 2/3 tésztát öntsük bele, a többihez megy a kakaó.)
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 456
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Panka80

Mióta szakács: 2014.12.22.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf, kandírozott gyümölcsös kuglóf, kandírozott citromos kuglóf

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

675
finomliszt 3 bögre
cukor 1 bögre
tojás 3 db
szódavíz 2.5 dl
napraforgó olaj 1.25 dl
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
kandírozott citromhéj 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert