Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés meggyes-kefíres süti

Bögrés meggyes-kefíres süti
Bögrés meggyes-kefíres süti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt nagynénémtől tanultam, amikor náluk jártunk. Ha vendégség van nálam, vagy mi megyünk valahova, akkor előszeretettel sütöm, mert hamar megvan, és nagyon laktató. Biztos, hogy sokan ismerik ezt a receptet vagy hasonlót.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Aki akarja, természetesen csinálhatja friss gyümölcsből, én csináltam már barackból, narancsból, almából. Ne ijedjetek meg, egy elég sűrű tésztát kaptok, amit el kell simítani a sütőpapíros tepsiben.
Ha valaki gáztepsiben akarja sütni, mert nagy a család, akkor másfélszeres értékeket kell venni. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük (Nekem sima villanysütőm van, nem légkeveréses.) A  tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A porcukrot robotgéppel fehéredésig keverjük a 4 egész tojással és a vaníliás cukorral.
  3. Hozzáadjuk a kefirt és az olajat, tovább keverjük.
  4. Poharanként hozzáadagoljuk a lisztet, és a csomag sütőport is belerakjuk.
  5. Amikor összeállt a tészta, akkor beletesszük a meggyet/cseresznyét, és elkeverjük a tésztában.
  6. Berakjuk az előmelegített sütőbe, és megsütjük. (Én tűpróbát szoktam végezni.)
  7. Lehet a tetejére szeletelt mandulát, diót is tenni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35x22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 684
elküldve: 8
receptkönyvben: 250
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Solya78

Mióta szakács: 2011.07.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes-kefíres szelet, meggyes bögrés pite

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dynnye
Dynnye Wed, 2016-03-30 15:47

Pöpec kis recept. :) A mi sütőnk kissé koros, ezért benn volt vagy 40 percet a drága. Miután lezártam, további tíz percet hagytam a sütőben, aztán a tepsiben hagytam hűlni egy órát nagyjából (elképesztő önuralom). Ezután a megfordított tepsin hűlt tovább a papírban, végül azt is lefejtettem róla és tálcára került. Egy nagyon finom, a tetején ropogós, középen meg puha gyümölcsös süti lett az eredmény, és vééééégre teljesen sütiíze van (sokszor érzek fura, kesernyés mellékízt hasonló süteményeknél, talán a sütőpor az oka). :) Szóval nálam 5*, később biztos kipróbálom más gyümölccsel is.

889
porcukor 3 bögre
tojás 4 db
kefir 150 g
napraforgó olaj 150 ml
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 5 bögre
meggybefőtt 35 dkg
mandulapehely 5 dkg