Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés pancake Sziszi módra

Bögrés pancake Sziszi módra
Bögrés pancake Sziszi módra
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem túl vastag és nem túl vékony, de annál inkább puha palacsinta. Kiválóan alkalmas bundázásra is. Ha még nem ettél pancake-et, itt egy ultra könnyű recept, hogy kipróbáld. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral, csipet sóval (tehetünk bele vaníliát is) kihabosítjuk, majd mehet bele a két ek olaj, sütőpor és a liszt. A tej kb. felével csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk az egészet.
  2. Ha elkészült, letakarjuk, és min. egy órát vagy akár többet is pihen a hűtőben. A pihentetés után sűrűsödni fog.
  3. Kisütésnél teflon serpenyőt használunk, az első sütése előtt teszünk pici olajat bele. Egy normál méretű palacsintához két ek tésztát teszünk egymás közepébe, mikor egyenletesen lyukacsos a felülete jelzi, hogy lehet forgatni.
  4. Bundázott gyümölcs eseten beledobáljuk a szeletelt gyümölcsöket a masszába, egy villa segítségével pedig gyorsan a serpenyőbe helyezzük sülni.
  5. Feltétnek csak a fantáziánk szab határt... Itt, ahol élek, a golden- és juharszirup jellemző, de ehetjük mézzel, gyümölcsökkel, tejszínhabbal, stb. Bátrabbak kipróbálhatják, hogy csokichipset tesznek a tésztába, úgy is nagyon finom! Bon Appetit!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 218
elküldve: 2
receptkönyvben: 159
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszike2383

Mióta szakács: 2014.02.05.
4 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, reggeli
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundázott gyümölcs, vastag palacsinta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Évikém
Évikém / Évikém Sat, 2020-05-02 12:39

Pontosan ezt készítettem el, de én egy blogon láttam hajszálra ugyanezt a receptet. Ott is többen azt írták, hogy gumis lett a tészta és szétfolyt mialatt sült. Szerintem ami fontos, hogy legalább 20 percet álljon a tészta (én nem a hűtőben pihentettem, lehet hogy ez is számít), és nem csak fehérlisztet használtam, hanem fehér-barna-grízes liszt keverékét. Lassú tűzön sütöttem kettesével és amikor kezdtek feljönni a buborékok, akkor fordítottam őket. Nagyon szép, formás, finom amcsipalcsik lettek, cukorszirupot csináltam még korábban és azzal ettük meg vajjal.

lilibe
lilibe Fri, 2015-06-26 20:52

azt tapasztaltam, hogy a hűtés nem tesz jót a tésztának, gumis lesz, ha hideg tésztából sütöm.

Pollala
PolliSéf / Pollala Thu, 2015-06-25 11:37

Szia! Akár egész éjszakán át lehet a hűtőben sütés előtt? Könnyebb lenne este összedobni a tésztát, hogy reggel csak sütni kelljen. :) Illetve pár napig lehet tárolni is hűtőben? :)

475
tojás 1 db
cukor 2 csapott ek
1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
sütőpor 2 kk
finomliszt 1 bögre
tej 2 dl