Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés tejberizs

Bögrés tejberizs
Bögrés tejberizs
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez nem az a "szottyos" tejberizs, ha valaki nagyon lágyan szereti, tegyen hozzá még egy bögre tejet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst csipet sóval egy lábasba tesszük, és felöntjük vízzel. Közepes lángon addig főzzük, míg majdnem az összes víz elpárolog.
  2. Felöntjük tejjel, beledaraboljuk a vajat, hozzátesszük a vaníliaaromát. Forrás után a legalacsonyabb lángon, fedő alatt addig "pöfögtetjük", míg majdnem az összes tejet magába szívja.
  3. Ízesítjük cukorral és citromlével, hidegen vagy melegen tálaljuk. (Tetejére bármilyen szezonális gyümölcsöt darabolhatunk, vagy kakaót, fahéjat, lekvárt.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 678
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres tejberizs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

424
rizs 1 bögre
víz 2.5 dl
tej 7.5 dl
vaj 5 dkg
vaníliaaroma 1 tk
nádcukor 4 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
1 csipet
eper 15 dkg