Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés vajas kiflik

Bögrés vajas kiflik
Bögrés vajas kiflik
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első kifli-próbálkozásom, én sajtosan és sós köményesen készítettem. Finom, puha kiflik lettek.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Viszonylag nagy méretű kiflik, kitűnő reggelihez vagy uzsonnára szendvicsnek is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd rászórjuk az instant élesztőt. A tejport és a sót elkeverjük a lisztben, majd beletesszük a vajat és a már felfutott élesztőt .
  2. Az összetevőket simára gyúrjuk. Én 6 részre osztottam. Felgömbölyítjük őket. Picit beolajozzuk a kis cipókat, és visszahelyezzük a tálba. Lezárjuk egy folpackkal, és ezután fél órát pihentetjük meleg helyen.
  3. A pihentetés után a kis cipókból ovális alakú lapot nyújtunk, amit utána sodrunk, és kifli alakúra formázunk. Ha kész, arra a sütőpapíros tepsire helyezzük, amin később sülni is fog, majd vízzel lekenjük egyenletesen mindenhol a kifliket. Légkeveréses sütőben 60 fokon kelesztjük, amibe előzőleg egy tálka forralt vizet helyeztünk.
  4. Ha megkelt, kivesszük a tepsit és a sütőt feltekerjük 200 fokra. Lekenjük vízzel ismét, de nagyon óvatosan, hogy ne nyomódjon meg a kifli. Ilyenkor megszórhatjuk sajttal, sóval, köménymaggal ízlésünk szerint, de akár sima is maradhat. Mehet a sütőbe és kb. 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  5. Még forrón egy nedves, kinyomkodott ecsettel áttörölgetjük finoman, és kirakjuk egy rácsra hűlni, különben bevizesedhet az alja, ha a sütőpapíros tepsin hagyjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 068
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszike2383

Mióta szakács: 2014.02.05.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: burek, zsemle, édes leveles, bagel, buci, pita, hamburger-buci, briós, croissant, perec

egyéb elnevezések

vajas-tejporos kiflik, könnyű-puha kifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

639
finomliszt 3 bögre
1 teáskanál
tejpor 1 ek
vaj 4 tk
víz 2.5 dl
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
cukor 1 teáskanál