Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bohém kocka

Bohém kocka
Bohém kocka
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy fantasztikus ízvilágú, izgalmas sütemény. Valóban, mint a Bohémélet. Érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Szirup

  • 5 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 2 ek rum (esetleg aroma, de akkor csak 1)

Máz

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Válasszuk külön a tojások sárgáját a tojások fehérjétől. A sárgákhoz hozzáadjuk a fele a cukrot, az olajat, és addig habosítjuk, amíg krémes és halványsárga nem lesz. A fehérjéket félig felverjük a sóval, majd kanalanként beledolgozzuk a maradék cukrot, és jó kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a habba a tojássárgás masszát, majd a sütőporral, a dióval, a kakaóval elkevert lisztet is beledolgozzuk.
  2. Öntsük a keveréket egy 20x30 cm, sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba ajánlott. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, a széleit minden oldalon vágjuk le kb. 5 mm szélesen, és daraboljuk fel kocka vagy téglalap alakúra.
  3. A kockákat szurkáljuk meg néhány helyen villával (így jobban felszívja a szirupot), és locsoljuk meg egy-egy evőkanál forró sziruppal.
  4. Minden kockára egy kanál segítségével öntsünk a csokoládéból (nyugodtan lefolyhat az oldalaira), és hagyjuk egy órát pihenni. Tálalás előtt minden kocka tetejére tegyünk a krémből egy tortadíszítő csővel kis halmokat, és tetszés szerint díszítve, de el is maradhat, szervírozhatjuk.

Szirup

  1. Egy kisebb, dupla falú edényben olvasszuk meg a cukrot, amíg aranysárga színű nem lesz (legyünk óvatosak, hogy oda ne égessük), vegyük le a tűzről, öntsük hozzá vizet, és tegyük vissza a tűzre, hogy a karamell teljesen feloldódjon. Amikor elolvadt, zárjuk el alatta a tűzet, adjuk hozzá a rumot.

Máz

  1. Melegítsük össze a tejszínt és a tejet, és ha forrásban van, adjuk hozzá a felaprított csokoládét.

Krém

  1. A csokoládét és a tejszínt olvasszuk össze, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd 3-4 órára tegyük a hűtőbe pihenni. A hűtött krémből verjünk levegős habot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 × 30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 679
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokoládés szelet, diós csokikrémes kocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

292
tojás 4 db
cukor 5 púpozott ek
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 3 púpozott ek
dió 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
cukor 5 dkg
víz 1 dl
rum 2 ek
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 30 ml
tej 1 ek
növényi tejszín 1 dl
étcsokoládé 8 dkg