Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bohócos farsangi torta

Bohócos farsangi torta
Bohócos farsangi torta
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idén készült az ovis farsangra.

hozzávalók / 12 adag

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskótatortához a tojásfehérjéket 14 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül a fehérjehabot. Egy 30 cm-es tortakarikában megsütjük. 170 fokon 35-40 perc alatt.
  3. Ha a tészta kihűlt, kivágjuk a karikából, és 3 részre elvágjuk.

Krém

  1. A pudingport kikeverjük a vízzel, és hozzáadjuk a felvert hulalát. Ezután keverjük bele a lereszelt csokit.
  2. A tortát megtöltjük a krémmel.

Díszítés

  1. A hulalát felverjük, és a tetejét, oldalát megkenjük, és a szélét feldíszítjük.
  2. A fondantból készítjük a bohócfejet, és még tetszőlegesen díszíthetjük a maradékkal. Megszórjuk színes díszítőcukorral.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 383
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

torta vaníliás csokikrémmel, bohóc díszítésű torta, csokikrémes olajos piskótatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

685
tojás 7 db
cukor 35 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 2.5 dl
finomliszt 42 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 1.5 dl
növényi habtejszín 5 dl
étcsokoládé 10 dkg
növényi habtejszín 3 dl
cukorfondant 40 dkg
színes cukorka 3 ek