Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bökdösött Boston krémes

Bökdösött Boston krémes
Bökdösött Boston krémes
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy csomag pudingporral szerettem volna sütni valamit, igaz, hogy az eredeti ötlet az volt, hogy valahogy a tésztába keverjem bele a pudingport, de végül ez lett belőle. Nem bántuk meg.

Nagyon jól sikerült, a piskóta nem lett száraz egy kicsit sem és a puding + csoki kombó még krémesebbé teszi az egész süteményt. Ezt a sütit nem feltétlen kell egy pohár tejjel leöblíteni.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Puding

Máz

ajánlat

Az 52 g kókuszolaj és a 62 g joghurt helyett nyugodtan lehet 114 g vajat/margarint használni, meg a végén a csokiba is a kókuszolajat lehet vajjal helyettesíteni, én csak próbáltam valami alternatívát találni a vaj helyett, mivel azt mostanában próbáljuk kiiktatni az étrendünkből. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a cukrot, zablisztet, sütőport és sót összekeverjük. A kókuszolajat felolvasztjuk mikróban, és jól összekeverjük a joghurttal, tejjel, vanília aromával.
  2. A nedves és száraz hozzávalókat elkeverjük egymással és végül hozzáadjuk a 2 tojást is. Kibélelt formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütjük. Sütés után fél órán keresztül hagyjuk hűlni.
  3. A piskótába hurkapálcikával, vagy szívószállal kis lyukakat fúrunk és végig bökdössük az egész piskóta felszínét. Ezután ráöntjük a pudingot és egy spatula segítségével egy picit jobban beledolgozzuk, vagy belelökdössük a pudingot a piskótába a szívószállal/hurkapálcával. Hagyjuk az egészet megszilárdulni.

Puding

  1. Miközben a piskóta hűl, a pudingot a csomagolás leírása alapján elkészítjük és egy picit hagyjuk hűlni, de ne szilárduljon meg teljesen és ne is kezdjen el bőrösödni, kevergetve hűtsük le.

Máz

  1. A csokis mázhoz, a csokit felolvasztjuk, majd belekeverjük a kókuszolajat és a tejet. Ezt is a tetejére öntjük, eloszlatjuk egyenletesen és megint hagyjuk megszilárdulni az egészet. Ha a csoki megdermedt, lehet tálalni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 593
elküldve: 4
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
121 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokimázas pudingos süti, vaníliapudingos piskóta, zabpiskóta vaníliapudinggal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

281
barna cukor 200 g
zabliszt 145 g
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
kókuszolaj 52 g
joghurt 62 g
tej 150 ml
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojás 2 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
barna cukor 3 ek
tej 0.5 l
étcsokoládé 120 g
kókuszolaj 1 ek
tej 2 ek