Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bokszkesztyű torta Mike Tyson tetkóval

Bokszkesztyű torta Mike Tyson tetkóval
Bokszkesztyű torta Mike Tyson tetkóval
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta egy kedves ismerősöm 70. születésnapjára készült :)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

  • 10 dkg marcipán (fekete és barna színben)
  • 5 dkg porcukor (a tortabevonó massza és a marcipán nyújtásához)
  • 500 g cukorfondant (tortabevonó massza)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásból, lisztből és a cukorból szokásos módon piskótát sütünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát. Hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában. Formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  2. 3 részre szeleteljük a kész piskótánkat, egyenként körbevágjuk őket a bokszkesztyű sablon alapján (internetről letöltöttem, kinyomtattam, körbevágtam).
  3. A túrót, joghurtot, a citrom reszelt héját (vaníliás cukor is mehet bele) alaposan összekeverjük. A tejszínt felverjük, kb. a felét a túrós töltelékhez adjuk.
  4. Betöltjük a tésztalapokat a krémmel, a leeső szélekből és a krémből "kiszobrászkodjuk" a kesztyű kissé gömbölyű tetejét, hogy minél jobban hasonlítson egy eredetire :)
  5. Az egészet bevonjuk a maradék tejszínhabbal, 5-6 órára a hűtőbe tesszük.
  6. Bevonjuk kb. 500 g tortabevonó masszával és marcipánnal.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 224
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Anessz

Mióta szakács: 2010.02.06.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrókrémes formatorta, bokszkesztyű alakú formatorta, fondantbevonatos szülinapi bokszkesztyű torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

505
tojás 6 db
finomliszt 12 dkg
cukor 12 dkg
tehéntúró 50 dkg
gyümölcsjoghurt 375 ml
növényi habtejszín 500 ml
citromhéj 1 citromból nyert
marcipán 10 dkg
porcukor 5 dkg
cukorfondant 500 g