Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Boldog Szülinapot" torta - Gesztenyetorta 7.

"Boldog Szülinapot" torta - Gesztenyetorta 7.
"Boldog Szülinapot" torta - Gesztenyetorta 7.
130 perc / előkészület: 90 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég kettős születésnapot ünnepelt a családunk. Keresztapám és az ő vője, unokahúgom férje egynapon ünnepelték születésnapjukat október 1-jén. Keresztapám a hetvenötödiket, a vője pedig az ötvenedik születésnapját érte meg. .Mindkettő édesszájú, és a kedvenc zserbón kívül még nekik készült ez a gesztenyés torta.
Nem tortaformában sütöttem, mert elég népes köszöntő tábor volt jelen az eseményen. Kettőt sem akartam készíteni, ezért készült ez a monumentális nagy torta. Mindenki falatozhatott belőle kedvére.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Az oldalára

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéből két evőkanál vízzel és késhegynyi sóval kemény habot verünk.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a puha vajjal.
  3. A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne a szalalkálit.
  4. A masszához keverjük, majd elkezdjük hozzákeverni a lisztet.
  5. Felét belekeverjük, majd hozzáadjuk a habot.
  6. Óvatosan összeforgatjuk, majd belekeverjük a többi lisztet.
  7. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben a sütőt előmelegítve 4 lapot sütünk.
  8. A tészta elég sűrű, de ne féljünk eligazítani a sütőpapíron. Sütés közben szépen emelkedik.
  9. A lapok gyorsan sülnek, kb. 10 perc, de ez függ a sütőtől.
  10. Amíg a tésztalapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejben sűrűre főzzük a lisztet, folyamatosan keverve, nehogy csomós legyen.
  11. Amíg hűl a pép, a vajat kikeverjük a porcukorral jó habosra, majd hozzáadjuk a gesztenyét és a rumot.
  12. Vaníliás cukorral ízesítjük, és hozzáadjuk a kihűlt masszát.
  13. Jó alaposan habosra keverjük, majd a krémet a lapok közé kenjük.
  14. Tetejére felolvasztjuk gőz felett a bevonó csokit, kevés tejet és margarint adjunk hozzá.
  15. A tejszínt a vaníliával alaposan felverjük, majd beleadagoljuk a habfixálót.
  16. A torta oldalát felspricceljük. Szélére habrózsákat nyomunk, melyekre cukorgyöngyöket rakunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 572
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés torta, gesztenyetorta cukorgyönggyel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jucci
Jucci / Jucci Sun, 2015-05-17 17:58

Szia!
Meg szeretném kérdezni,hogy a piskótát egybe sütöd,és úgy vágod 4felé vagy elosztod és külön külön sütöd?És mekkora a tepsi?
Köszönöm!

955
tojás 9 db
porcukor 45 dkg
vaj 30 dkg
rétesliszt 45 dkg
tej 1.5 dl
szalalkáli 15 g
tej 0.5 l
finomliszt 5 evőkanál
vaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
rum 0.5 dl
tortabevonó 10 dkg
tej 1 ek
margarin 0.5 ek
habtejszín 200 ml
vaníliás cukor 2 csomag
habfixáló 2 csomag
cukorgyöngy 1 ek