Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bólé

Bólé
Bólé
12 perc / előkészület: 10 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszterre készítettem ezt a fiomságot. Tudom, már elkéstem vele, de lesz szilveszter jővőre is! És akkor még a pótszilveszterről nem is tettem említést. Vigyázat, itatja magát!
BUÉK!!!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Lehet rumaroma helyett 1 dl rumot tenni, de akkor ütősebb lesz. Érdemes kostólgatni, és saját ízlésünkre lehet alakítani:).
Na, most mit írjak? :) Jó étvágyat hozzá? Nem, nem : ), ez nem lesz jó! Inkább EGÉSZSÉGETEKRE!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba beleöntjük a befőtteket levükkel együtt.
  2. A narancsot megpucoljuk, apróra vágjuk, és ezt is beletesszük.
  3. Felöntjük a borral. Ízesítjük a mézzel az őrölt fahéjjal, a vaníliaaromával, a rumaromával. Jól átkeverjük.
  4. Kiveszünk a léből 1-2 decinyit, és kis lábasban felmelegítjük. Nem kell forrnia.
  5. Beleszórjuk a puncs-fűszerkeveréket, és állni hagyjuk. Amikor kihűlt, leszűrjük, és ezt is beleöntjük a tálba.
  6. Hűtőben tartjuk felhasználásig. Legjobb, ha 1 éjszakát áll.
  7. Amikor fogyasztani szeretnénk, beleöntjük a behűtött, frissen bontott pezsgőt.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 145 406
elküldve: 24
receptkönyvben: 461
elkészítve: 27/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: italok
nehézség: könnyű
szezon: tél
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
alkalom: szilveszter, újév
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös bólé, vörösboros-pezsgős bólé, szilveszteri gyümölcsös koktél

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mancsoska
mancsoska Sat, 2012-09-08 18:16

csak a félédes pezsgő jó hozzá vagy esetleg lehet édessel is?Nem vagyok otthon a pezsgőkben így fontos lenne tudnom! :)
Előre is köszi! :)

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Wed, 2011-12-28 11:53

Tudom, még nincs itt az ideje, de ezt muszáj most rögtön megcsinálnom! :D Aztán majd pár nap múlva megint! ;)

Big Boss
Big Boss / Big Boss Mon, 2011-01-17 15:02

Kedves Edit!
Valami ilyenre volt szükségem,nagyon köszi!
Én mindig elrontom, mert több alkoholt próbálok bele......!
Üdv. Dénes

z1
z1 / z1 Mon, 2011-01-17 21:31

...amúgy az alapkoncepció nem rossz!
"mert több alkoholt próbálok bele" :)))))))))))))))))))))))))))))

z1
z1 / z1 Mon, 2011-01-17 21:29

Te Vezér!!!!!!!!!!!!!!!!
...és a kefír?

Big Boss
Big Boss / Big Boss Mon, 2011-01-17 22:06

Kedves Z!
Ez még a kefir előtt volt!
Egyébként a kefir nem illik a bóléba!
Habár, nem is tuom... lehet....
Puding próbája.......hátha!
Egyébként kedves barátom kulissza titkokat nem árulunk el.....
Tudod????????????????
Ez a recept saját recept gyűjteménybe ment, pl. az arányok miatt is!!!!
Üdv. Dénes

z1
z1 / z1 Mon, 2011-01-17 21:34

...ill. a több, néha még kevesebb!
Annál, mint ami még lehetne...
Esetleg.

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-01-17 21:51

Z ! Minden az edény méretétől függ elsősorban, aztán a fantáziánktól, majd legvégén a gyomor befogadó képességétől !Utána jöhet a kefir ...kúrának . Üdv Edit

z1
z1 / z1 Mon, 2011-01-17 22:12

...kúrának.
De csak másnap:)))))))))))))))

z1
z1 / z1 Tue, 2011-01-18 21:09

Tudom, hogy tudod, hogy tudom:)))))))))))))))))))))))))

Big Boss
Big Boss / Big Boss Mon, 2011-01-17 22:08

Kedves Edit!
Éppen ez a baj, a gyomor befogadása lehet határtalan?
A kefir pedig, hát .............szörnyű dolog!
Üdv. Dénes

z1
z1 / z1 Mon, 2011-01-17 22:21

Drága Vezérem!
A kefir jó!
Ha kefirnek fogyasztjuk.
"A kefir pedig, hát ...( ha alkohol helyett fogyasztjuk )... szörnyű dolog"
...bocsi, hogy behelyettesítettem helyetted a gondolatot.

1240
trópusi gyümölcskonzerv 40 dkg
meggybefőtt 350 g
ananászkonzerv 340 g
narancs 2 db
száraz vörösbor 7 dl
pezsgő 0.75 l
vaníliaaroma 2 teáskanál
rumaroma 38 ml
méz 4 ek
fahéj 1 tk
puncs fűszerkeverék 2 teáskanál