Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolgár gyuvecs

Bolgár gyuvecs
Bolgár gyuvecs
135 perc / előkészület: 45 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eli barátnőm isteni receptje, egyenesen Szófiából! Bővebb infó itt.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Inkább megjegyzés féle: a nyolc főre azt jelenti, hogy 8 ember jól lakik belőle, de ha csak nem kamasz sportolók, másnapra is marad két jó adag. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes zöldséget mossuk meg. A húst vágjuk akkora darabokra, mintha pörköltet készítenénk.
  2. Mindent vágjunk fel: a krumplit hámozás után kockára, a paradicsomot, a cukkinit és a padlizsánt szintén. A paprikát és az okrát szeleteljük, a hagymát és a fokhagymát vékonyra vágjuk, a zöldbabok végét lecsípjük, és felvágjuk, mint a főzelékhez. A cukorborsót csak átmossuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben 2-3 ek. olajon futtassuk meg a húst. Ha már kapott egy kis színt, vegyük ki, és ugyanezen az olajon futtassuk meg a hagymát és a fokhagymát. 1-2 perc után adjuk hozzá mindkét paprikát és a paradicsomot.
  4. Tegyük vissza a húst, öntsük fel a borral, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedjük le, és kis lángon rotyogtassuk addig, amíg a hús félpuha nem lesz, és a paradicsom-paprika szépen elkezd szószt alkotni. Adjuk hozzá a többi zöldséget és a krumplit, valamint a maradék olajat. Innentől kezdve két módon folytathatjuk: ha van otthon cserépedényünk, akkor áttehetünk mindent abba, és betehetjük a sütőbe. 175 fokon addig süssük, amíg az összes zöldség megpuhul. Ha kész, a tetejét szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel és őrölt borssal. Elvan magában, és kevergetni sem kell, de azért néha nézzünk rá, nem szárad-e ki. Elvileg a zöldségek levétől fő lassan szaftosra, de ha mégis száraznak ítélnénk, adjunk hozzá egy pici vizet.
  5. Ha nincs cserépedényünk, akkor adjuk a zöldségeket a többi hozzávalóhoz, és főzzük addig, amíg minden megpuhul. A petrezselymet és a borsot természetesen ebben az esetben is adjuk hozzá!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 20 123
elküldve: 4
receptkönyvben: 205
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: bolgár
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei, gourmet
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyuvecs, bolgár rakott zöldség, zöldséges egytál

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

t.variam
t.variam Mon, 2015-04-13 11:00

Többször elkészítettem. Finom!!! Annyit változtattam, hogy külön sütök krumplit, arra szedem a ragut.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2014-03-28 01:06

Szia Boribon!
Nem, egyáltalán nem lesz lecsós! Én is arra számítottam, de egész más, mint a szerb változat - az inkább emlékeztet a lecsóra.
szép napot!
Üdv,
Nóra

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2014-03-28 00:59

Nagyon jol hangzik! Valoban kell bele fuszerpaprika is? Nem szeretnem, ha magyar lecsokent vegezne.... Imadom a lecsot, de szeretnek mas izeket is.

606
sertéslapocka 1 kg
vöröshagyma 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
padlizsán 50 dkg
paradicsom 15 dkg
paprika 15 dkg
burgonya 75 dkg
cukkini 30 dkg
okra 30 dkg
olívaolaj 150 ml
cukorborsó 30 dkg
zöldbab 30 dkg
hegyes erős paprika 1 közepes db
fűszerpaprika 1 ek
vörösbor 1.5 dl
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint