Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolgár rizses hús

Bolgár rizses hús
Bolgár rizses hús
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvelt és nem drága étel, amelyhez sertéshúst használunk fel, dagadót vagy lapockát. Ezek ugyanis kissé zsírosabbak, így az étel zamatosabb lesz. A levest két húsleveskocka felhasználásával is helyettesíthetjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst 2 cm-es darabokra vágjuk, és olajban 10 percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk, és fedő alatt 35 perc alatt puhára főzzük.
  2. A paprikát négy felé vágjuk, kimagozzuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nyolc részre vágjuk. A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, majd hideg vízben lemossuk, a bőrét lehúzzuk, elfelezzük, a magokat kiszedjük, majd szeleteljük.
  3. A rizst a puha húshoz adjuk, és felforraljuk. A hagymát és a paprikát belekeverjük, kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A paradicsomot az utolsó 5 percben tesszük hozzá.
  4. A rizses húst keverés nélkül puhára főzzük, és végül ízesítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 554
elküldve: 5
receptkönyvben: 506
elkészítve: 20/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: bolgár
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizseshús paprikával és paradicsommal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bóbi83
Bóbi83 Thu, 2013-08-08 09:39

Megszámolni sem tudom, hogy mennyiszer készítettem el.
A 19 hónapos kislányom egyik kedvence :-)

vetina
vetina Thu, 2011-11-03 20:17

Szia!
Nagyon megtetszett......megcsináltam!
Isteni!Köszi hogy megosztottad

461
sertéshús 400 g
napraforgó olaj 1 ek
1 tk
fűszerpaprika 2 teáskanál
bors 0.25 tk
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 2 ek
marha alaplé 1 l
zöldpaprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
vöröshagyma 2 közepes fej
jázmin rizs 250 g
paradicsom 2 db