Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolgár sajtos zöldségtál

Bolgár sajtos zöldségtál
Bolgár sajtos zöldségtál
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Maritól származik ez a recept is. Nagyon könnyű, finom, a zöldségek levét meg is lehet inni. Mi ma köretnek készítettük zacskós csirke mellé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hámozatlan, megmosott padlizsánt 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, leöblítjük.
  2. A szintén hámozatlan cukkinit is megmossuk, felszeleteljük.
  3. A kicsumázott paprikát csíkokra, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
  4. A megtisztított hagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot felaprózzuk.
  5. Minden zöldséget lazán összekeverünk és egy kiolajozott, nagy jénaiba rétegezzük a juhsajttal, így puhítjuk mikróban kb. 15 percig.
  6. Ha megpuhultak a zöldségek, áttesszük a jénait a kb 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 percig tovább sütjük.
  7. Pár perccel a kivétel előtt ráreszeljük a másik sajtot (pl. trappistát).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 933
elküldve: 2
receptkönyvben: 342
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: bolgár
kalória: alacsony
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos sült zöldségek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zeparr
zeparr Mon, 2012-04-09 06:13

Kedves Durcsó!
Nagyon tetszik a recepted, nagy zöldségevők vagyunk a férjemmel, így mindenképpen ki szeretném próbálni. Viszont megmondom őszintén, a mikrózást nem nagyon szeretem. Ki lehet szerinted valamivel váltani a mikrós puhítást? Előre is köszönöm a választ!
Üdv: zeparr

durcs
Durcsó / durcs Tue, 2012-09-04 11:11

Kedves zeparr, a mikrózást csak azért írtam a receptbe, mert nagyon sokáig kellene sütni - de persze ha van időd meg kihagynád a mikrót, akkor csak simán nyersen tedd a zöldeket a sütőbe, ott is jól megsülnek! :) Ha szeretitek a műfajt, akkor ajánlom ezt a receptet is: http://www.nosalty.hu/recept/ratatouille-agyon-sult-rozmaringos-csirke
Mi mostanában a húst külön szoktuk hozzá sütni, de magukban is nagyon fincsire sülnek a zöldségek, használjátok még ki a nyár végét! :)
Üdv, Durcsó

253
padlizsán 2 kis db
cukkini 3 kis db
zöldpaprika 1 db
paradicsom 6 közepes db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 10 levél
napraforgó olaj 2 ek
sajt 3 dkg
juhsajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint