Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Böllér káposzta

Böllér káposzta
Böllér káposzta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept még abból az időből való, amikor nagyszüleim disznót vágtak. Én már csak a boltban-piacon veszek (ha kapok) jó minőségű "disznóságot". Ez az étel kicsit fűszeres, kicsit savanyú, kicsit disznótoros is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mivel a hurka, kolbász, valamint a savanyú káposzta eléggé sós, nem érdemes a burgonya főző vizébe és a tejfölbe sót tenni. Viszont érdemes a végén több tejföllel meglocsolni, ha úgy szeretjük!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle hurkát, kolbászt hústűvel megszurkáljuk, és megsütjük. Hűlni hagyjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és langyosra kihűtjük. Amikor szeletelhető állapotban vannak, felkarikázzuk a burgonyát, a kolbászt és a hurkákat.
  2. A hagymát félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. 2 evőkanál olajon üvegesre fonnyasztjuk.
  3. Egy kisebb zománcos tepsit 1 evőkanálnyi olajjal megkenünk és megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. Ezután a tepsit kirakjuk a burgonya karikákkal. Nem baj, ha dupla sorba fér bele. Tetejüket megszórjuk őrölt borssal.
  5. A burgonyakarikákra elterítjük a hagymát. A káposztát apró darabokra vágjuk, és a hagymakarikákra szórjuk. Ha van kolbászzsiradék, azt is elosztjuk a savanyú káposztán. A tejfölbe teszünk őrölt borsot, és itt-ott megpettyegetjük vele a káposztát.
  6. A tejfölös káposzta tetejét kirakjuk vegyesen a hurka és kolbászkarikákkal. Erre locsoljuk a megmaradt tejfölt.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és jól átsütjük (kb. 30perc). Langyosra hűtjük, és négyzetekre vágva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x29 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 622
elküldve: 2
receptkönyvben: 96
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
387 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, újév

egyéb elnevezések

rakott toros káposzta, tepsis kolbász hurkával és káposztával, toros ebéd

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Thu, 2015-02-19 05:01

T. Lizinka
Hát ez nem egy kalóriaszegény recept, DE:
Miért kellene csak a fogyózókkal törődni. Az ország fele küzd a kilókkal, a másik fele nem. Na én az elsőkhöz tartozom, de néha muszáj bűnözni és ez a recept kiválóan alkalmas erre. Ha a barátainkkal összejövünk, soha nem cél a kalóriaszegény ételek készítése. Legutóbb körömpörkölt volt, én viszont ezt fogom bevetni!
üdv: Ticcsi

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Thu, 2015-02-19 15:15

Szia!
Szerintem is kalóriadús kaja, de télen szerintem megengedhetjük magunknak. Mi a kellemes, nem túl fűszeres íze miatt kedveljük. Bízom benne, hogy az összetevők nem túl szokványos csoportosítása miatt ízleni fog a vendégeiteknek.
További szép napot! Andi

terranova56
terranova56 Thu, 2015-02-19 15:39

Szia Andi
Azért egy kicsit vitatkoznék " nem túl fűszeres íze miatt kedveljük" én ezt nem mondanám egy kolbásszal, véres hurkával , májas hurkával és savanyú káposztával készült ételre
üdv: Ticcsi

870
sütnivaló kolbász 20 dkg
véres hurka 20 dkg
májas hurka 20 dkg
savanyú káposzta 40 dkg
burgonya 5 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
tejföl 4 dl
napraforgó olaj 3 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
0 ízlés szerint