Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai hús lángostésztán

Bolognai hús lángostésztán
Bolognai hús lángostésztán
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, akár hidegen is.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A húshoz

A tetejére

  • 30 dkg reszelt sajt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat kockákra vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a húst, megpároljuk. Elkeverjük a paradicsompürével, fűszerezzük.
  2. Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, sózzuk és összedolgozzuk. Meleg helyen megkelesztjük.
  3. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, ráborítjuk a tésztát, és a kezünkkel eligazítjuk.
  4. Ráöntjük a húsos masszát, elsimítjuk, és megszórjuk a sajttal. Megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 769
elküldve: 15
receptkönyvben: 378
elkészítve: 15/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lángos tészta paradicsomos hússal, sajtos-paradicsomos-húsos kelt tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

schemoke
A konyha boszorkánya / schemoke Mon, 2014-08-11 18:16

Nagyon szépen köszönöm ezt az isteni receptet! Azóta még a pizzát is ezzel a recepttel készítem! Egyébként is diétás, hogy nincs benne zsiradék, de kipróbáltuk tönkölyliszttel és nagyon finom úgy is! :D

Hajninéni
Hajninéni Mon, 2013-04-15 11:40

Kedves Helga! A recepted alapján tegnap elkészítettem ezt a remek kis ételt. Tényleg finom lett, azonban azt szeretném megkérdezni, hogy azt hogy oldod meg, hogy a tészta ne ragadjon rá - pontosabban ne süljön rá - a sütőpapírra. Nem vagyok már kezdő a konyhában, mégis nagyon megszenvedtem, mire a papírt "leoperáltam" az aljáról (azaz a tészta aljával együtt kellett levágnom)... azon gondolkodtam, hogy ha nem tettem volna alá papírt, csak simán kiolajozom a tepsit, nem lett volna gond.

mira1
Helga1 / mira1 Tue, 2013-04-16 17:37

Szia Hajninéni! Nem tudom, hogy mi lehetett az oka, hogy rátapadt. Igaz nem mindegyik sütőpapír egyforma, már én is jártam úgy régen - más sütinél -, hogy hozzáragadt és csak mérgelődtem. Most már csak egy félét veszek ( Aldisat) és ezzel nincs gondom. A tésztát simán beleburítottam a tepsibe és rá is ragadt itt-ott mikor elegyengettem. Viszont, ha kiolajozod, keményre sül az alja és nehezebb elvágni, bár így ropogósan is finom. Örülök, hogy ízlett a receptem. Üdv: Helga

705
finomliszt 60 dkg
élesztő 3 dkg
tej 4 dl
1 csipet
cukor 1 késhegynyi
darált sertéshús 1 kg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 1 fej
konzerv paradicsom 140 g
ételízesítő 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
borsikafű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
sajt 30 dkg