Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai lasagne Katicabogaram konyhájából

Bolognai lasagne Katicabogaram konyhájából
Bolognai lasagne Katicabogaram konyhájából
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretünk mindent, ami paradicsomos, főleg, ha társul mellé finom besamel mártás is. Lehet, bonyolultnak tűnik így elsőre a sok macera (tudom, a bolti változat kicsivel egyszerűbb), de mindenképp megéri a "fáradtságot"! Igazán szaftos ételt tudunk csinálni ezzel a recepttel. Egy jó vörösbor kiváló kísérője lehet!

hozzávalók / 4 adag

Az előkészítéshez

A paradicsomos mártáshoz

A besamel mártáshoz

ajánlat

Vörösborral kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megcsináljuk a besamelt: A vajat felhevítjük és beletesszük a lisztet, jól elkeverjük, 1-2 percig melegítjük együtt, majd apránként hozzáadjuk a tejet, amíg eléri a megfelelő sűrűséget (mint egy sűrű palacsintatészta).
  2. Elkészítjük a paradicsommártást: Az olajon megfonnyasztjuk a kockázott hagymát, majd rádobjuk a darált húst. Ilyenkor még nem szabad sózni, mert levet ereszt és nem pirulna. Ha összepirult, ráöntjük a vörösbort, jól kiforraljuk, majd jöhet a paradicsomlé, a fűszerek, a cukor és a fokhagyma. 10-15 percig főzzük kislángon.
  3. A tésztalapokat 2 percig előfőzzük.
  4. Ha mindennel kész vagyunk, már csak össze kell állítanunk a lasagne-t.
  5. Kiválasztunk egy formás jénait vagy tepsit, kinek mi a szimpatikus. Az aljára löttyintünk egy merőkanálnyit a paradicsomos mártásból és szétterítjük. Erre tesszük az előfőzött tésztalapot, amennyi épp egy sorban elfér. Jöhet rá a paradicsommártásból és a besamelből, majd újra a tésztalapok. Így folytatjuk, amíg el nem fogy a mártásunk.
  6. A végén megszórjuk sajttal, és betesszük az előmelegített sütőbe. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 52 472
elküldve: 27
receptkönyvben: 257
elkészítve: 28/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bolognai lasagne a'la Bogi, lasagne, húsos lasagne

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsalica
zsalica Fri, 2015-08-28 19:07

Most fogom elkésziteni, remélem finom lesz, a recept nagyon tetszik.

csirkefüge
fügemenza / csirkefüge Thu, 2013-02-14 14:08

Megcsináltam, nagyon finom lett! Cukrot nem tettem bele, és a paradicsom is sűrített üveges volt, kicsit kevesebb

1008
lasagne tészta 40 dkg
sajt 15 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
sertéslapocka 40 dkg
száraz vörösbor 1 dl
cukor 2 ek
paradicsomlé 5 dl
fokhagyma 1 gerezd
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
vaj 5 dkg
tej 3 dl
finomliszt 1 evőkanál