Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai máj

Bolognai máj
Bolognai máj
33 perc / előkészület: 10 perc főzés: 8 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Délmagyarország és délvilág szakácskönyvéből van a recept. Nagyon laktató ebéd volt.

hozzávalók / 4 adag

  • 40 dkg máj
  • 5 dkg hagyma
  • 15 dkg gomba
  • 10dkg szalámi
  • 25 dkg kemény paradicsom
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • fehérbors
  • 1 csipetnyi bazsalikom

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megmossuk, és 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk.
  2. A megmosott gombát vékonyra szeljük, a szalámit pedig csíkokra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, és nyolcadokra vágjuk.
  3. Serpenyőben forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a májat, és állandóan kevergetve, 5 percig pirítjuk. Ezután beletesszük a gombát, a szalámit, és néhány percig még együtt pirítjuk.
  4. A paradicsomot is hozzáadjuk, ráöntjük a bort, sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük, majd néhány percig a tűz fölött rázogatva készre pároljuk.
  5. Sós vízben kifőtt spagettivel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 841
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-májas spagetti, paradicsomos spagetti májjal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!