Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai mártás á la Divella

Bolognai mártás á la Divella
Bolognai mártás á la Divella
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta nem készítettem már ezt a ragut, pedig isteni! Eredeti olasz recept, a Divella tésztagyár jóvoltából jutott hozzánk. :) A bort nem szabad elspórolni belőle! Fantasztikus, minden érzéket beindító illata van, ahogy a borpárában feloldódó illatok felszállnak... Nekem mindig elgyenül a lábam tőle.:) Nem mellékesen a szakácsnak főzés közben jár egy pohár a borból. ;) Nagyon szeretem citromborssal és fokhagymás sóval ízesíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Többféle sajttal nagyon különleges az ízhatása. Természetesen spagettivel és egy pohár jó borral az igazi!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát nagyon apróra vágjuk, kisütjük a zsírját.
  2. Amíg olvad, sül a szalonna, megpucoljuk és sajtreszelőn finomra reszeljük a répát, gyökeret, zellert és a vöröshagymát is.
  3. A kisült szalonnához hozzáadjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a darált húsokat.
  4. Hozzáadjuk a reszelt zöldséget, összeforgatjuk a darált hússal, majd 3 percig együtt pirítjuk őket.
  5. Felöntjük a húslevessel, borral; hozzáadjuk a paradicsompürét vagy paradicsomlét is.
  6. Beletesszük a csokor petrezselyemzöldet, fűszerezzük ízlés szerint, felforraljuk a mártást.
  7. Takarékra vesszük, és 30 percig főzzük a mártást. Én tovább szoktam főzni, egészen addig, amíg láthatatlanra szétfőnek benne a zöldségszálak. Így a gyerekeim sem reklamálnak, hogy mit tettem bele, illetve a zöldség remekül besűríti a mártást!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 344
elküldve: 6
receptkönyvben: 239
elkészítve: 29/34
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bolognai szósz, tésztamártás bolognai módra, bolognai tészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyugyu71
gyugyu71 Mon, 2014-10-13 23:39

Nagyon ízlett a családnak is, kisfiam 1,5 felnőtt adagot kért belőle. ;-) Köszi a receptet.

Glaeth
Glaeth Fri, 2013-01-11 13:30

Elkészítettem ezt a mártást, pontosan a leírtak alapján. Egyetlen baj ezzel a recepttel, hogy ezentúl ha megkívánom a bolognait mindig ezt kell elkészítenem, nem fogom beérni az előre kész üveges változatokkal.
Nagyon finom lett!

331
angolszalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 1 db
zeller 0.25 db
fehérrépa 1 db
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 3 ek
darált marhahús 30 dkg
darált sertéshús 10 dkg
sűrített paradicsom 2 ek
alaplé 2.5 dl
fehérbor 1.5 dl
babérlevél 1 db
0.5 tk
bors 1 késhegynyi
cukor 1 csipet