Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai palacsinta

Bolognai palacsinta
Bolognai palacsinta
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha lehetséges, akkor próbáljunk meg friss bazsalikomot beszerezni, ebből kevesebb kell, és intenzívebb az íze.
Én először a szárított formáját használtam, és az egész tasakkal bele kellett öntenem, hogy érezhető legyen az íze. 

hozzávalók / 2 adag

A palacsintához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a palacsintát a szokásos módon.
  2. Az olívaolajat felhevítjük, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Megdinszteljük, majd beleöntjük a paradicsomkonzervet, a zúzott fokhagymát, és fűszerezzük. Fél óráig, lassú tűzön, lefedve összefőzzük.
  3. Mikor kész van, belerakjuk a darált húst, és puhára főzzük.
  4. A palacsintákon elosztjuk egyenlően a mártást, és negyedekbe hajtjuk.
  5. Tálalásnál tejfölt öntünk a tetejére, és megszórjuk reszelt sajttal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 661
elküldve: 2
receptkönyvben: 231
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta bolognai töltettel, olasz húsos raguval töltött palacsinta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kvaezo
kvaezo Wed, 2016-02-10 12:39

Szia!

Tegnap megcsináltam, nagyon finom lett :) Annyit változtattam rajta (mivel elfejetettem lisztet venni és ami otthon volt, abból csak pár palacsinta jött ki), hogy nem hajtogattam, hanem egy kerek tálban rétegezve csináltam meg - mintha lasagne lenne, csak palacsintával :) tudom ajánlani a módszert, így is mennyei volt :)

Köszönöm a receptet!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-04-11 14:31

Szia Julie!A bazsalikomot a legvégén kell beleteni és egyböl elzárni a tűzet mert ha fö elveszti az illatát
pláne ha száritott a frisset kb 3 pecel a fözés vége elött kell bele rakni üdv Mr Smith.

Jutti
Julie / Jutti Mon, 2010-04-12 08:46

  Hát legközelebb így is kipróbálom. "Anyósomtól" tanultam, aki félig olasz és utána nézve is akkor rakják bele. Igaz hogy 2szer fűszereznek. Egyszer mikor a paradicsomot belerakják, utána meg majdnem a végén. Bár ahogy én csinálom, azzal sincs gond, érezhető benne minden.

1441
finomliszt 125 g
tojás 2 db
1 csipet
tej 250 ml
napraforgó olaj 6 teáskanál
darált sertéshús 40 dkg
konzerv paradicsom 400 g
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 3 dl
sajt 10 dkg