Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai pizza

Bolognai pizza
Bolognai pizza
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer Bolognai tésztát főztem, és a tasak hátulján vettem észre ajánlatképpen ezt a pizzát. Kipróbáltam, és a családnak nagyon ízlett. Kicsit csalós, hiszen magát a szószt tasakos porból készítem, de pont ez adja egyszerűségét is, kezdő szakácsok is el tudják készíteni. A tészta receptjét a kenyérsütőgéphez kaptam, nálunk ez vált be, nagyon könnyű nyújtani, és finom is.

hozzávalók / 4 adag

A pizzatésztához

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérsütőgépbe a fent leírt sorrendben belerakjuk az alapanyagokat, majd elindítjuk a dagasztóprogramot.
  2. Az olajon a húst fehéredésig sütjük folyamatosan kevergetve.
  3. Hozzáadjuk a vizet és a port, majd sűrűsödésig főzzük, gyakran megkeverjük.
  4. A tepsit olívaolajjal vékonyan kikenjük.
  5. A pizzatésztát nagytepsi méretűre nyújtjuk, elosztjuk rajta a szószt, megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. Készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 26 270
elküldve: 1
receptkönyvben: 256
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág76

Mióta szakács: 2012.01.03.
35 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizza bolognai feltéttel, darált húsos pizza, egyszerű bolognai pizza

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Filamér
Filamér Sat, 2013-06-08 12:01

Nekem nincs kenyérsütő gépem, ez a tészta jó lesz csak úgy, mezei módon is összegyúrva és kelesztve? Lufis, könnyű tésztát kapok? (az sem baj, ha vastag, sőt, csak legyen jó könnyű és buborékos :-)
köszönöm: Filamér

Virág76
Virág76 / Virág76 Sat, 2013-06-08 12:59

Kedves Filamér!
Elméletileg igen, bár én kézzel sosem próbáltam,mert sajnos nem bírja a kezem a dagasztást.( ezért, ezer hála a kenyérsütőnek! ). Ha kipróbálod, bízom benne, hogy úgy is szép tészta lesz! Megköszönném,ha megosztanád a tapasztalatod, hátha másnak is segít majd! Üdv : Virág

qwertz
qwertz / qwertz Sat, 2012-02-11 11:34

Annyira kíváncsi lennék, hogy mi az a dolog, amit kezdő szakácsok meg tudnak tenni bolognai alapporral, de nem tudnak megtenni paradicsomlével és olasz fűszerkeverékkel? Ezt még soha, senki nem tudta nekem megmagyarázni.
Mert azt még el tudom képzelni, hogy valakinek finomabb azzal (nekem nem, de ízlésen nem vitatkozunk, ízfokozó "csodákra" képes), de hogy egyszerűbb? Ezt nem tudom megérteni.
Egyre több a zacskós-poros recept az oldalon, sajnos.
Ne haragudj, természetesen nem ellened és nem kifejezetten ez ellen a recept ellen szól, nem is szoktam kommentelni, csak a héten ez már a sokadik ilyen.
Egyébként a bolognai pizza a kedvencem, fetasajt kockákkal a tetején, és ketchup helyett majonézzel - nekem is elfajzott az ízlésem :))

Virág76
Virág76 / Virág76 Sun, 2012-02-12 18:58

Szia!
Nem haragszom,sőt ,teljesen egyetértek! Nekem is van pizzaöntet receptem,szoktam is csinálni.Ezt tényleg véletlenül fedeztem fel a zacsi hátulján. Sajnos munkámból kifolyólag időnként gyorsan kell a főzést elrendeznem,és azokon az alkalmakon nekem bizony jól jön ez a kis csalás.Sok ismerősöm befizet menzára stb. ,na én meg azt nem tenném.Egyébként az én kedvencem a tejfölös alapú Hawaii...A családom viszont ketchup helyett majonézt szeret,úgyhogy annyira nem elfajzott az ízlésed...Szeretettel üdvözöllek : Virág

746
víz 170 ml
olívaolaj 2 ek
finomliszt 40 dkg
2 tk
cukor 2 teáskanál
instant élesztő 0.5 tasak
sajt 20 dkg
bolognai alap 1 csomag
víz 1 dl
darált marhahús 25 dkg
napraforgó olaj 2 ek