Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai ragu SPAR konyhájából

Bolognai ragu SPAR konyhájából
Bolognai ragu SPAR konyhájából
190 perc / előkészület: 10 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jó bolognai titka a lassú, hosszan tartó főzésben rejlik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott bacont serpenyőben megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
  2. A baconből kisült zsírhoz hozzáadjuk a vajat, majd ha elolvadt, hozzáöntjük az apró kockára vágott hagymát, zellert és sárgarépát, majd alacsony lángon, 20-25 perc alatt megpároljuk. Ha a zöldségek már összestek, de még nem pirultak le, akkor hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, a darált marhahúst, sózzuk-borsozzuk, és alaposan elkeverjük, majd a húst fehéredésig pirítjuk.
  3. Hozzáöntjük a fehérbort, és nagy lángon addig főzzük, amíg szinte teljesen el nem forr a leve, majd a tejet is hozzáadjuk, kicsit együtt főzzük. Lejjebb vesszük a lángot, hozzáöntjük az alaplevet, a passzírozott paradicsomot, és alacsony lángon, letakarva 2-2,5 órát főzzük.
  4. Tálalás előtt hozzákeverjük a sült pancettát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 845
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bolognai mártás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1009
bacon 100 g
vaj 50 g
vöröshagyma 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
sárgarépa 2 kis db
fokhagyma 3 gerezd
2 tk
bors 0 ízlés szerint
darált marhahús 700 g
fehérbor 1.5 dl
tej 1.5 dl
leveskocka 1 db
víz 2.5 dl
paradicsomszósz 35 dkg
tészta 500 g