Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai rakott tészta

Bolognai rakott tészta
Bolognai rakott tészta
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Időnként unalmasnak hat a bolognai spagetti, és nincs mit tenni, egy kis sajt kíséretében beteszem a sütőbe, és a kevés vajjal már-már tökéletes íze lesz. :) Használhatunk sűrített paradicsomot is, ha nincsen otthon házi paradicsomlé.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon megpároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomlét, a fűszereket, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, pici cukor, só, bors, és jól elkeverjük, majd a húst is beletesszük, és alaposan elkeverjük, hogy ne legyen darabos. Esetleg kevés vizet adunk hozzá, ha szükséges (1 dl). 30 percet főzzük, hozzáadunk egy adag ketchupot, és még 10 percet hagyjuk együtt főni.
  2. Kifőzzük a penne tésztát sós olajos vízben, mielőtt leszűrnénk a tésztát, 2 dl-t vegyünk ki a főzővízből. Ezt ne felejtsük el, mert ez fogja puhán tartani a tésztát.
  3. Összekeverjük a bolognait a tésztával és a 2 dl főzővízzel, és kivajazott jénaiba tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal, és addig tesszük a sütőbe, amíg rápirul a sajt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 28 454
elküldve: 2
receptkönyvben: 97
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

penne bolognai módra sütve, bolognai rakottas, rakott penne bolognai módra

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

714
darált sertéshús 0.5 kg
fehér hagyma 1 nagy db
bazsalikom 1 tk
oregánó 1 tk
kakukkfű 1 tk
paradicsomlé 2 dl
tészta 500 g
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 1 késhegynyi
ketchup 100 g
cukor 1 csipet
margarin 4 g
sajt 15 dkg