Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai rakott tök

Bolognai rakott tök
Bolognai rakott tök
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a rakott zöldségeket és a lasagnét is, de ha fogyózok a tészta és a rizs is tiltólistán vannak. Megpróbáltam hát helyettesíteni ezeket, és az eredmény: lelkiismeret furdalás nélküli finomság! :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor még egy kis friss petrezselyem, és jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szabadítsuk meg a tököt a héjától, magozzuk ki, és vágjuk 4 részre úgy, hogy a hosszabb oldala mentén vágjuk fel! Szeleteljük fel minél vékonyabb szeletekre, és tegyük egy tálba őket.
  2. Pucoljuk meg a hagymákat, és az egyiket szeleteljük vékony karikákra, majd adjuk a tökhöz, és szórjuk meg bőven sóval. Hagyjuk állni 30-40 percet, akár egy órát is.
  3. A másik hagymát apróra vágjuk, és pirítsuk meg olívaolajon. Közben adjuk hozzá a vékony karikákra vágott fokhagymákat és a reszelt vagy szintén vékony karikákra vágott sárgarépát! Néhány perc után jöhet a darált hús és egy kis sózás.
  4. Ha fehér a hús, adjuk hozzá a paradicsompürét és a fűszereket! Ha összeforrtak, hagyjuk egy kicsit állni!
  5. Ha a tök és a hagyma már levet eresztett, nyomkodjuk ki alaposan, és forró olívaolajon forgassuk át sok petrezselyemmel. Nyugodtan hagyjuk akár 10 percig is pirulni, de figyeljünk és forgassuk, nehogy odakapjon!
  6. Olajozzunk ki egy jénait, halmozzuk az aljára a petrezselymes hagymás tök felét, majd szeleteljünk rá vékony szelet sajtokat (csak a megadott sajtmennyiség felét!), és jöhet rá a ragu. Majd a tetejére a tök másik fele, a nagy doboz tejföl és a sajt maradéka.
  7. Tegyük sütőbe fedő nélkül, és süssük 190 C fokon, amíg megpirul a sajt a tetején, kb. 20 percig.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 767
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

MissEve

Mióta szakács: 2012.06.29.
18 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott tök bolognai mártással, darált húsos rakott tök

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

693
közönséges tök 1 közepes db
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 2 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
3 ek
bazsalikom 6 levél
petrezselyem 1 csokor
borsikafű 1 kávéskanál
oregánó 0 ízlés szerint
trappista sajt 20 dkg
tejföl 450 g
sűrített paradicsom 3 ek