Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai sajtos kifli

Bolognai sajtos kifli
Bolognai sajtos kifli
85 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyszerűbb, sajtos kifli változat nagyon sok alkalommal volt elkészítve vendégváróként nálunk. Ez egy kicsit "továbbfejlesztett". Amikor anyának és a tesóimnak csináltam, az első tepsi sütés után már üres volt a tál, pedig hátra volt még kettő. Nagy volt a sikere, ezért is osztom meg.:)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Szósz

ajánlat

Aki esetleg nem vegetáriánus, kipróbálhatja a hagyományos darált húsos szósszal is. Ünnepekre vagy csak úgy ajánlom, a siker biztos :)

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A lisztet, a tojást, a kefirt, az olajat, a sót és a tejjel felfuttatott élesztőt (a cukorral) összegyúrjuk tésztának, majd hagyjuk kelni kb 1-1,5 órát.
  2. Amikor megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkán kicsit megdolgozzuk. 9 egyenlő részre felosztjuk, és félretesszük. Az első kis gombócot a lehető legvékonyabban kör alakúra kinyújtjuk, és félretesszük ezt is. Ezt mindegyik gombóccal megcsináljuk.
  3. Ha kész 3 lap, az utolsót nem tesszük félre, hanem megkenjük a szósszal, és rátesszük az előzőleg kinyújtott tésztát, azt is megkenjük, és rátesszük a harmadik tésztát. Három lapot egymáshoz kell igazítani. A harmadikat nem kenjük meg.
  4. Amikor ez kész, 4 egyenlő részre felosztjuk, és utána a 4 részt további egyenlő kis részekre (kb 20 db lesz belőle). Feltekerjük kiflinek. Tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét tojássárgájával, és megszórjuk sajttal.
  5. Kb 180°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük. A tepsit nem kell kikenni, mert az olaj, amit a tésztába tettünk, nem fogja engedni, hogy leragadjon a kifli.

A szósz

  1. Amíg kel a tészta, megcsináljuk a szószt. A könnyebb változat az elkészítésre a bolognai alappor, de én jobban szeretem saját kezűleg megcsinálni. Kb 5 dkg margarinon megdinszteljük a hagymát, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Azért ízlés szerint írtam, mert soha nem szoktam mérni, csak "szemre" fűszerezek.
  2. Nem baj, ha nagyon híg a szósz, mert reszelt sajttal kicsit besűrítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 044
elküldve: 3
receptkönyvben: 110
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

csilli

Mióta szakács: 2014.01.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomkos krémmel töltött kifli, töltött sajtos kifli, paradicsomszószos kifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1082
finomliszt 100 dkg
tojás 1 db
kefir 2 dl
napraforgó olaj 1 dl
tej 2 dl
élesztő 50 g
sajt 15 dkg
cukor 1 teáskanál
4 teáskanál
margarin 5 dkg
vöröshagyma 1 kis db
sűrített paradicsom 140 g
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg