Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai spagetti 7. - gazdag fűszeres

Bolognai spagetti 7. - gazdag fűszeres
Bolognai spagetti 7. - gazdag fűszeres
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elegem lett a zacskós bolognaiból, így interneten felkutattam a házi bolognai recepteket, azokat kicsit átvariáltam, és ez lett belőle...Isteni!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ez a feltét tökéletes pizzára is, lasagne-hoz, penne tésztához, de még talán melegszendvicshez is jó sok sajttal!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kisebbre felkockázzuk, a hagymát is felkockázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, a répákat megpucoljuk, és nagyobb lyuku resszelőn lereszeljük, vagy apróra vágjuk.
  2. Egy nagyobb edénybe öntjük az olajat, amelybe beledobjuk a nagyon apróra darabolt szalonnánkat bőröstől. Azt majd a legvégén kivesszük. Ha a szalonna pici színt kapott, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, megfonnyasztjuk.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, keverünk rajta vagy kettőt, és lehúzzuk a tűzről.
  4. Hozzáadjuk a pirospaprikát, visszatesszük a tűzre az edényt, és beletesszük a darált husit. Közepes lángon kevergetjük, ha nagyon száraznak találjuk, öntsünk hozzá 2-3 dl paradicsomlét.
  5. Ha kissé megfehéredett a husi, hozzáadjuk a sárgarépát, a fehérrépát (utóbbit nem reszelem, hanem nagyobb darabokban adom a ételhez, a végén pedig kiszedem), a babérleveleket, a zeller- és petrezselyemzöldet, a fűszereket, amelyekből kb. ennyit használok: 3 kk bazsalikom, 3-4 kk oregánó, 1/2 kk kakkukfű, többi ízlés szerint. Én ételízesítőt szeretek sokat használni.
  6. A paradicsomok héját lehúzzuk és apró kockára vágjuk, amit szintén az ételhez adunk. Lehet hámozott konzerv paradicsomot is használni.
  7. Közben pótolhatjuk a paradicsomlével a folyadék mennyiséget, hogy ne legyen száraz. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt. Innentől nem baj, ha még legalább fél 1 órát fő, mert minél tovább fő, annál szószosabb lesz. Mi csak kevergessük néha, és ha úgy érezzük, kell még bele paradicsomsűrítmény, akkor tegyünk bele. Az a jó, ha van minimális leve, de inkább úgy össze van minden főve. Értitek?!
  8. Kóstoljuk meg, nem hiányzik-e még belőle valami fűszer, azt pótoljuk. A fűszerezésen sok minden múlik!
  9. Közben főzzük meg a spagettinket forró, lobogó, sós vízben! Ha kész, szűrjük le, és olajjal kicsit csorgassuk meg, hogy ne legyen ragacsos.
  10. Sajtot lereszeljük rá. Tálalhatunk! Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 49
össznézettség: 98 395
elküldve: 10
receptkönyvben: 549
elkészítve: 57/67
Facebookon megjelent: -

szakács

kecsandi

Mióta szakács: 2011.01.21.
1 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zöldséges-fűszeres bolognai tészta, spagetti fűszeres bolognai szósszal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

finomatfőznék
finomatfőznék Sun, 2018-01-07 15:32

Nagyon finom lett, a férjemnek és a lányomnak is nagyon ízlett! Köszönöm a receptet!

Dynnye
Dynnye Tue, 2016-08-16 14:50

Nagyon finom. :)) Barátom porból akarta, hogy elkészítsem, de lebeszéltem róla: abszolút megérte! Nekem igényelt még egy kis plusz sót és a fűszerekből is raktam még hozzá. Paradicsomlé helyett paradicsompürét és egy kis vizet használtam, így is tökéletes lett. :)

jedilovag
jedilovag Sat, 2015-05-09 14:50

Annyira imádom ezt a receptet! Férjem nagy bolognai imádó és ezzel a recepttel mindig tuti befutó vagyok nála.

kittike23
kitti25 / kittike23 Sun, 2014-04-13 13:01

Szia, most rotyog :D Isteni az illata, nagyon várom hogy kész legyen :D Köszönöm a receptet :)

Piroska71
Piroska71 Sat, 2013-10-05 12:54

Köszönöm ezt a jó kis receptet! Nagyon finom lett!Én annyiból tértem el a recepttől, hogy tepsibe tettem a kifőtt tésztát, ráöntöttem a szószt és megsütöttem a sütőben!Az én családom így szereti!Ajánlom mindenki figyelmébe!

kecsandi
kecsandi / kecsandi Tue, 2011-05-10 15:56

Amikor a 4-es pontban azt írom, hogy hozzáöntök 2-3 dl paradicsomlét, akkor egy egyszerű pl. Happyday vagy HohesC paradicsomlére gondolok.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-10 14:44

Kedves kecsandi!

Életemben már nagyon sok bolognait és milánóit készítettem, sőt azoknak különböző változatait is:-))
Ilyet még nem, ez maga volt az ízbomba, egy bőségtál:-))
Köszönjük szépen, a második fogásunkat:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

696
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
füstölt szalonna 5 dkg
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 2 kk
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
zellerlevél 1 db
petrezselyem 1 csokor
paradicsom 3 db
sűrített paradicsom 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
paradicsomlé 4 dl
sajt 10 dkg
spagetti tészta 50 dkg