Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai spagetti Anett konyhájából

Bolognai spagetti Anett konyhájából
Bolognai spagetti Anett konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bolognai nagyon gyorsan elkészül, nem igényel előkészületeket, és ha nincsen sok időnk a főzésre, akkor ideális ebéd lehet annak, aki szereti az olaszos ízeket.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpároljuk a hagymát (jó puhára), hozzáadjuk a 2.5 dl paradicsomlét, és beletesszük a fűszereket. Hozzáadjuk a húst is, és jól elkeverjük benne, majd 30 percet hagyjuk főni. Kevergessük, ha szükséges minimális vizet adhatunk hozzá. (Addig kifőzhetjük a spagetti tésztát is.) Már csak a ketchup-ot kell beletenni, és azzal 10 percet még főzzük a bolognai alapot. Tálaláskor sajtot is reszelhetünk rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 579
elküldve: 2
receptkönyvben: 59
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált húsos paradicsomos szósz tésztára, bolognai tésztaszósz, olaszos tészta paradicsommal és darált hússal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2016-03-29 09:00

Húsvét ide vagy oda, sonka-tojás ide vagy oda semmi nem kell a gyerekseregnek csak spagetti... Szóval ez készült. :)

828
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
paradicsomlé 2 dl
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
oregánó 1 tk
bazsalikom 1 tk
kakukkfű 1 kk
ételízesítő 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
ketchup 100 ml
spagetti tészta 50 dkg
parmezán sajt 5 dkg