Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai spagetti Zétény ízlése szerint

Bolognai spagetti Zétény ízlése szerint
Bolognai spagetti Zétény ízlése szerint
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint a legtöbb gyerek, így a fiam is lelkesedik a "spagettiért". Nem autentikus recept, Ő így szereti.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott vöröshagymát megsózva, kevés olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a fél kiló darált húst, ezzel is pirítsuk át, fűszerezzük (fokhagyma, bors, só).
  2. Közben tegyük fel a tésztához a főzővizet.
  3. Ha átpirult a hús, öntsük rá a sűrített paradicsomot és annyi vizet, hogy szósz állaga legyen, ekkor lehet ízlés szerint cukrot beletenni, és a bazsalikomot is most szórjuk rá.
  4. Amíg összerottyan a paradicsomos szósz, kifő a tészta is. Egy marék reszelt sajtot dobjunk a szószba, keverjük jól el, és szűrjük rá a tésztát. Összekeverjük, 1-2 percet állni hagyjuk, és már tálalhatjuk is reszelt sajttal a tetején.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 247
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gabinéni

Mióta szakács: 2015.12.20.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bolognai, paradicsomos húsos spagetti, bolognai spagetti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1153
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
darált sertéshús 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 360 g
víz 1.5 dl
cukor 2 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
trappista sajt 30 dkg
spagetti tészta 50 dkg