Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognais tekercs

Bolognais tekercs
Bolognais tekercs
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hűtőben voltak maradékok, amit már el akartam tüntetni. Ilyenkor jön az, hogy még mit is tudnánk belőle kihozni. Az egyik ismerősömtől van az alaprecept, amit szintén kicsit átalakítottam. És ez sem egy bonyolult étel.

hozzávalók / 3 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókból egy laza tésztát dagasztunk. Ha még esetleg egy kis lazításra lenne szükség, egy kis langyos tejet tehetünk hozzá.
  2. Letakarjuk és a duplájára kelesztjük meleg helyen.
  3. Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk.

Töltelék

  1. A sajtot lereszeljük.
  2. Én maradék bolognaiból készítettem, amit jó sűrűre főztem. Fontos, hogy ne legyen túl szaftos, mert akkor elázik a tészta. Ezzel megkenjük a tésztát és megszórjuk a sajttal.
  3. Föltekerjük és háromszögeket vágunk egy éles késsel. A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra.
  4. Egy tepsit kiolajozunk és beletesszük a háromszögeket.

Tetejére

  1. Egy tojássárgát kikeverünk 2 evőkanál tejföllel vagy joghurttal és megkenjük vele a szeleteket.
  2. Végül megszórjuk lenmaggal vagy szezámmaggal.
  3. Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 208
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

texybaby

Mióta szakács: 2014.07.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: sós süti
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bolognaival töltött táska, bolognais lepényke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1169
finomliszt 20 dkg
rozsliszt 20 dkg
instant élesztő 10 g
cukor 1 dkg
2 kávéskanál
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 1 dl
bolognai szósz 400 ml
trappista sajt 15 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 30 g
lenmag 2 ek