Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognais töltött padlizsán

Bolognais töltött padlizsán
Bolognais töltött padlizsán
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a töltött, rakott zöldségeket, nagyon nem. Ezért is húztam a szám, amikor először anyum a recept eredeti verziójával próbálkozott jó pár évvel ezelőtt.
A minap diétámnak hála, elő kellett húznom a kreativitásomat, és kicsit felturbóztam ezt a régi zöldséges receptjét. Ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

A padlizsán előkészítése

  1. Válasszunk friss, zsenge padlizsánt! Ha ez nem sikerül, vagy igen, de biztosra akarunk menni, és van még egy szűk óránk, mielőtt éhen halunk, akkor a következő a teendő: félbevágjuk az áldozatot, majd besózzuk, fél óra elteltével megkóstoljuk a felszínét (gyengébbek kedvéért: megnyaljuk), ha nem keserű, meg is vagyunk, ha igen, hagyunk neki még időt.
  2. Kibelezzük úgy, hogy hagyunk a héja mellett egy fél ujjnyi húst legalább. A kivájt részt félretesszük. A kivájt padlizsánokat és a padlizsán húsát bekenjük citrommal vagy citromlével, hogy ne barnuljon meg a sütés előtt.

A főzés

  1. Megsütjük a lilahagymát az olajon. Amint megpuhult, rárakjuk a husit és a fokhagymát Megsózzuk, hogy a levét kiengedje.
  2. Kockára vágjuk a paradicsomot és a padlizsán belső húsát. Ráöntjük a félig kész sertéshúsra, 10 percig hagyjuk sülni. Figyeljünk rá, hogy a zöldségek ne süljenek teljesen szét. (Ha megtörténik, az sem tragédia.)
  3. Ezalatt a kivájt padlizsánhajókat (ezt a kifejezést olvastam egy másik cikkben, jár a taps a metaforáért) 10-15 percig 180 fokon sütjük. Gazdagabbéknál légkeverésesen, szegényebbeknél addig, amíg meg nem barnul kicsit a széle.
  4. A serpenyőben süldögélő húsra és zöldségekre ráöntjük a bolognai alapot. Én porral és a leírt 3 deci vízzel csináltam, de meg lehet próbálni üvegessel is. Hagyjuk, hogy összeforrjon 5-10 perc alatt.
  5. Kivesszük a sütőből a közben megbarnult hajókat, és beleszedjük a bolognais ragut. Ami kimarad, felhasználjuk tálaláshoz később. A tetejére sajtot reszelünk, és visszadugjuk még 15-20 perce 180 fokra a sütőbe.
  6. Amint a sajt megbarnult a tetején, jónak kell lennie, de a biztonság kedvéért bökjük meg a padlizsán húsát egy villával, ha puha, készen vagyunk. Pirítóssal és rizzsel egyaránt finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 597
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

toofat2fly

Mióta szakács: 2015.01.23.
4 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos töltött padlizsán, mediterrán padlizsán

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

385
padlizsán 1 nagy db
citromlé 0.5 citromból nyert
darált sertéshús 30 dkg
paradicsom 2 közepes db
lila hagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
bolognai alap 1 csomag
sajt 15 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
víz 3 dl