Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognaival töltött paprika sajtágyban

Bolognaival töltött paprika sajtágyban
Bolognaival töltött paprika sajtágyban
28 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors vacsorára vágytam, és ürítettem a hűtőt. A makarónialapok ott sorakoznak a fagyasztóban, így röpke 5-10 p alatt elkészítettem.

hozzávalók / 3 adag

A makaróni alaphoz

A töltéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apró kockára szeljük a füstölt szalonnát, picit kisütjük a zsírját egy kevés olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megfonnyasztjuk a zsiradékban, félrehúzzuk a tűzről, kevés paprikát keverünk hozzá, hozzáadjuk a darált sertéshúst, zúzott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük.
  2. Fedő alatt félig puhára pároljuk a húst, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Ha nincsen elég leve a húsnak a pároláshoz, akkor már előbb hozzáadjuk a sűrű paradicsomlevet, vagy egy kevés vizet, vagy húsleves levét.
  3. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk az apróra vágott gombát (robotgéppel szoktam aprítani, nem pépesre), és készre főzzük. Főzés közben ízlelgetjük, ízlésünknek megfelelően adagolunk hozzá a fűszerekből, esetleg egy pici cukrot a paradicsomlé miatt.
  4. A levét a megfelelő, szaftos állag eléréséig főzzük el, vagy adunk hozzá a paradicsomból.
  5. Eltávolítjuk a paprikák csutkáit, majd felszeljük kb. 2 cm-es szeletekre.
  6. Egy mikrózható tányérban sajtágyat készítünk, rárakjuk a paprikaszeleteket, megtöltjük a makaróni alappal, majd felül is sajtkockákat teszünk dugóként.
  7. Ezen felül itt még fűszerezhetjük esetleg ízlés szerint (nálam ez: őrölt chili, oregánó, kakukkfű, rozmaring, őrölt bors).
  8. Ezt követően sajttól függően 3-4 percre süssük meg a mikróban (lefedve, mivel a makaróni alap beterítené a mikró belsejét).
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 993
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

somogyibéla

Mióta szakács: 2011.11.08.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bolognais töltött paprika sajttal, paradicsomos húsraguval töltött paprika sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

628
darált sertéshús 25 dkg
gombakonzerv 1 db
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
paradicsomlé 2 dl
paprika 8 db
sajt 10 dkg