Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolondos babrul tészta

Bolondos babrul tészta
Bolondos babrul tészta
70 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy roma barátnőm tanította. A nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Egyszerre finom és laktató, a pálinka pedig igazi éke.

hozzávalók / 5 adag

A babhoz

A tésztához

ajánlat

A hagyományos ízeket kedvelők inkább kápia párlatot használjanak, de azok, akik szeretik az egzotikusabb ízeket, nyugodtan kipróbálhatják a szilvapálinkás verziót is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyúrt tészta: a lisztet megszitáljuk, a tojást megmossuk, felütjük, majd a gyúrótábla közepére lisztet halmozunk, mélyedést készítünk, ahová beleöntjük a tojást. A sárgáját a fehérjével összekeverjük, majd folyamatosan összedolgozzuk a liszttel. Gyúrással alaposan kidolgozzuk.
  2. A kidolgozott tésztából cipókat alakítunk ki, majd folpackba csomagolva pihentetjük. A cipót pihentetés után kinyújtjuk, de úgy, hogy minél kevesebb lisztet használjunk fel. A tésztát nyújtás közben folyton forgassuk.
  3. Hajszálvékonyra sodorjuk, úgy, hogy az ”újság látható legyen alatta”. Szélesmetéltre vágjuk.
  4. A babot pár órára beáztatjuk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk. Mindkettőt feltesszük főni, majd mikor már majdnem megfőtt, hozzátesszük a tésztát és azt is kifőzzük. Együtt leszűrjük.
  5. A többi alapanyagból finom lecsót készítünk. Pörköltalapot készítünk, a hagymát finomra vágjuk, olajon megfuttatjuk, majd lehúzzuk a tűzről és fűszerpaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk a felaprított paprikákat és a paradicsomot, majd megfőzzük. Menet közben adhatunk hozzá felkarikázott jobb minőségű virslit is. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a babos, répás tésztát és összeforraljuk a lecsóval. A végén hozzáadjuk a kápia párlatot, vagy a szilvapálinkát, de ezzel már nem főzzük tovább.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 662
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ledomoni

Mióta szakács: 2014.11.17.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babos-pálinkás házi metélt, házi tészta zöldségekkel és pálinkával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

295
bokorbab 150 g
sárgarépa 2 nagy db
vöröshagyma 1 közepes db
kápia paprika 5 közepes db
paprika 2 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
paradicsom 5 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál
virsli 15 dkg
pálinka 4 ek
finomliszt 12 dkg
tojás 1 db