Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolondos Rigó János

Bolondos Rigó János
Bolondos Rigó János
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom Rigó Jancsija ez a sütemény, én így ismertem, s bizony mikor megismertem a "klasszikus" Rigó Jancsit, kissé csalódtam. Az igazi miatt nem hívhatom így, de valójában igazán átkeresztelni sem szeretném. Ezért adtam neki a Bolondos Rigó János nevet.

Talán azért is kedvesebb ez számomra, mert a régi családi összejöveteleket idézi fel! Névesték rendhagyó süteményei között szerepelt, de ezek az esték nem is a sütikről és a féktelen kólázgatásokról szóltak valójában! Együtt volt mindenki, kicsitől a nagyig, gyerekektől az öregekig... Szép volt.

hozzávalók / 6 adag

  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek víz
  • 15 dkg durvára vágott dió
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 0,5 dl rum vagy 0,5 üvegcse rumaroma
  • csokoládé a bevonáshoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral, vaníliával, a vízzel, majd belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
  3. Hozzákeverjük a diót, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Közben a pudingot megfőzzük, hozzákeverjük a rumot vagy aromát, és hűtjük.
  5. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, hozzákeverjük a pudingot.
  6. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, csokoládéval vonjuk be.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 44 804
elküldve: 18
receptkönyvben: 598
elkészítve: 34/42
Facebookon megjelent: 2

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hamis rigó jancsi, rigó jancsi másként, diós tésztájú krémes szelet

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyné gizike
nagyné gizike Thu, 2017-05-04 14:20

Kedves Imon szakács elkészitettem a bolondos rigóJanos sűtitt nagyon finom és jol sikerűlttűdvőzlettel Gizike

sarai eva
sarai eva Fri, 2014-06-06 10:01

Nem vártam vele hétvégéig tegnap meg sütöttem. Nagyon finom lett! Bekerült a kedvencek közé. Köszönjük.

ael
ael Tue, 2014-04-22 10:34

a tésztába csak 20dkg cukrot tettem, (nem is lett nagyon édes), a krémbe viszont többet, mint ahogy a recept írja, a diót elfelejtettem belekeverni, ezért csak a tetejére szórtam a piskótának :)) (emiatt sütőpapírral lefedve sütöttem, hogy ne égjen meg a dió), a piskóta kicsit összetört a sok keveréstől, de azért még szépen feljött

nagyon nagyon finom lett!

nader
nader Tue, 2013-11-19 22:16

nálunk meg ez "redőnyös süti" néven futott, miután anyukám egyszer elfeledkezett róla hogy az ablakpárkányra rakta a sütit hűlni, majd ráhúzta a redőnyt... :) amúgy nagy kedvenc volt

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-05-24 21:49

Nagyon tetszik, szerinted mandulával is működhet? :)
A dió sajnos nálunk nem jöhet szóba....
Ez a süti guszta, és finom, köszönöm.:)

era972
"Inom" / era972 Sat, 2013-05-25 10:17

Szia Éva-Anyóca! Igen, tudom a dió problémát, szerintem mandulával sem lehet elrontani! Ha a pergelt diós is sikerült, ez is tuti lesz! :) Szép hétvégét,és köszönöm: Era.

era972
"Inom" / era972 Fri, 2013-05-24 17:58

Szia! Ezt a csalódást azért nem kell annyira tragikusan venni! :) DE! Képzeld el, hogy kicsi gyerekkorod óta ismered ezt a sütit, úgy, mint Rigó Jancsi! Minden évben megfordult vmelyik névnapon , hiszen az egyik kedvenc volt. Aztán évek múlva, amikor meghív vki egy cukrászdába ,ahol kiválasztod a kedvenc sütidet, érzed az ízeket a szádban, látod magad előtt, s feltámadnak a régi érzések benned ....Azt hiszem, nem kell tovább magyaráznom! Azért azt is szeretem!!!:) Csak MÁS! Szép hétvégét! Era

kiki4241
kiki4241 Thu, 2013-05-23 21:43

Mi is így csináltuk gyerekkoromban a rigó jancsit, csak a tésztájába nem tettünk diót. :)