Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bólyi túróslepény 2.

Bólyi túróslepény 2.
Bólyi túróslepény 2.
40 perc / előkészület: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi-régi újságból való a recept, de már találkoztam vele azóta más receptes rovatokban is. Sőt, egy kolléganőm szerint ezt nem is így hívják, hanem úgy, hogy a "lusta asszony receptje" :) Nagyon könnyű, gyors és finom.
Szerintem nem kell lustának lenni, ahhoz, hogy ezt süssük. :) Elég, ha a "gyorsan finomat" elv alapján állunk hozzá.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Nem tévedés, a túrót nem kell cukrozni. Elég a 3 csomag vaníliáscukor rá. Azonnal, melegen is kínálhatjuk, de langyosan, hidegen is jó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat egy tálban.
  2. A keverék felét egy jól kivajazott tepsibe terítjük.
  3. Krumplinyomón át egyenletesen elosztjuk rajta a túrót.
  4. Rászórjuk a maradék liszt-cukor keveréket és rátördeljük a vajat vagy margarint.
  5. Az egészet meglocsoljuk a 2,5 dl tejjel, amelyben előzőleg simára kevertünk 3 tojást.
  6. Előmelegített sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x24 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 263
elküldve: 7
receptkönyvben: 268
elkészítve: 15/24
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túróslepény gyorsan és egyszerűen, túrós sütemény, lusta túrós süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2011-06-11 11:43

Hú, ez annyira guszta, hogy most simán befalnék belőle úgy 4-et-5-öt! :-))

tekovacs
tekovacs / tekovacs Sat, 2011-06-11 16:35

Kedves Tmea, ki kell próbálni;)) Egyszerű, gyors és tényleg finom. A lényeg: elronthatatlan:))

P.Klára
P.Klára Sat, 2011-06-11 08:09

Szia tekovacs!
Csak azért teszek néhány kiegészítést, mert ennek a sütésében időközben profi lettem. Szegény anyukám tanított meg rá.
A mazsolát a túrón kell elosztani, még a 2. rész liszttel való szórás előtt. Különben megéghetnek a szemek.
Aki nem szereti a mazsolát-vannak ilyenek-azok pl. meggyel is megszórhatják.
Érdemes 5dk vajat áldozni a kikenésre-így lesz jó ropogós a tészta alja.
A tetején arányosan kell kanalanként elosztani a tojásos kevercset, hogy lehetőleg ne maradjon ki lisztes rész, az 5 dk. vajat meg olyan helyekre darabolom, ahol esetleg mégis kevesebb a kevercs.
Nagyobb tepsiben nem érdemes, mert lapos lesz - ilyen méretben lesz szép magas a süti.
Addig kell sütni, míg egészen aranybarna lesz a teteje. Ekkor lesznek benne ropogós részek pl a sarkain-ami leghamarabb elfogy.
Valóban nagyon finom, könnyű süti.
Ne haragudj, hogy belebeszéltem, de így aki rászánja magát, kikerüli a buktatóit.
Szia!Klári

494
finomliszt 15 dkg
rétesliszt 15 dkg
porcukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 50 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 5 dkg
vaj 10 dkg
tojás 3 db
tej 2.5 dl
vaníliás cukor 3 csomag